Z Alešem Pajovičem bo slovenska reprezentanca še močnejša. Foto: EPA
Z Alešem Pajovičem bo slovenska reprezentanca še močnejša. Foto: EPA
Rokometaši se veselijo vrnitve Pajoviča

"Pogovori med njim, selektorjem, soigralci in še posebej s kapetanom Urošom Zormanom so potekali ves čas. Aleš Pajovič se bo pripravam reprezentance pridružil že popoldne," je za MMC Pajovičevo vrnitev v izbrano vrsto potrdil Stane Ostrelič, direktor rokometnih reprezentanc. "Pretehtalo je to, da reprezentanca rabi izid. Odločilni so bili pogovori med Zormanom in Pajovičem," je še dodal Ostrelič.

Okrepitev obrambe in napada
Eden najbolj izkušenih slovenskih legionarjev, ki je pravkar dopolnil 29 let, bo dobrodošla okrepitev čete Mira Požuna, ki na pripravljalnih tekmah ni blestela. Pajovič je želel turnir stare celine izpustiti zaradi družinskih obveznosti. Zadnje tri mesece je levi zunanji bombarder kot posojeni igralec Ciudad Reala igral za Kiel, s katerim pa se mu je konec leta iztekla pogodba. Celjan, ki je v Španiji igral predvsem v obrambi, se je v Nemčiji spet razigral tudi v napadu. "Pajo" bo za mesto v začetni sedmerici konkuriral Miladinu Kozlini in Ognjenu Backoviču.

Kdo ostaja doma?
Selektor Požun bo mogoče že pred odhodom na priprave na Slovaško imenoval 17 igralcev, ki bodo odpotovali na evropsko prvenstvo. Znano je, da bosta doma ostala po en krožni napadalec in desni zunanji. Turnir na Norveškem se začenja 17. januarja, Slovenija pa igra v zahtevni skupini A, skupaj s Češko, Poljsko in Hrvaško.

T. G.

Rokometaši se veselijo vrnitve Pajoviča