Žiga Debeljak ni sklical tiskovne konference, ampak je poslal le skopo poročilo za javnost. Foto: EPA
Žiga Debeljak ni sklical tiskovne konference, ampak je poslal le skopo poročilo za javnost. Foto: EPA

Žiga Debeljak svoje sporočilo začenja takole: "Prepričan sem, da bo Požun s svojimi dolgoletnimi izkušnjami, strokovnim znanjem in z ugledom, uspešno opravljal funkcijo trenerja in selektorja, pri čemer bo imel popolno podporo zveze."

"V predsedstvu RZS-ja smo že več kot pred letom dni oblikovali stališče, da je treba funkcijo selektorja čim prej profesionalizirati. Dalj časa smo iskali primernega kandidata z ustreznimi izkušnjami, ki bi se v okviru profesionalnih zadolžitev ukvarjal le s treniranjem članske vrste. Ko je Požun sprejel vabilo, sem se po posvetovanju s predstavniki RZS-ja odločil, da predsedstvu takoj predlagam zamenjavo selektorja," piše Debeljak.

O časovnem terminu za menjavo pa navaja: "Vsi smo se zavedali, da trenutek z vidika obveznosti reprezentance v januarju 2008 ni ugoden, a smo ocenili, da to potezo potegnemo čim prej. Prepričan sem, da bo Požun nadaljeval uspešen razvoj reprezentančnega rokometa."

Na koncu Debeljak poziva k podpori: "Javnost pozivam, da se osredotoči na podporo reprezentanci. Leto, ki prihaja, bo zelo pomembno. Najprej nas čaka evropsko prvenstvo, kjer si bomo skušali priboriti tudi kvalifikacije za OI v Pekingu, nato pa še kvalifikacije za SP prihodnje leto na Hrvaškem."

R. K.