Kasim Kamenica je vedno zanimiv sogovornik. Foto: EPA
Kasim Kamenica je vedno zanimiv sogovornik. Foto: EPA

Vzrokov za poraz je več. Jaz se bojim, da je prišlo do psihološkega padca zaradi domotožja. Namreč znano je že od prej, da Slovenci težko prenesejo daljšo odsotnost od doma. In to pride do izraza v 2. delu.

Jicha prehiter in premočan
Po taktični strani je očitno, da Serdarušiću ni uspelo izločiti Filipa Jiche, ki je hiter in močan, tako da je zlahka preigral Luko Žvižeja, drugi pa ga niso dobro prevzemali. Tako je prišlo do čistih strelov s šestih metrov. Gorazd Škof je blestel na prejšnjih tekmah, zato je bilo logično, da bo sledil padec. Morda bi bilo bolje začeti z Aljošo Rezarjem.

Zunanja linija brez nabojev
Drugi problem se nanaša na zunanjo linijo, ki se ni postavila zoper fizično močnejše Čehe. Pozna se, da je bil Aleš Pajovič dalj časa poškodovan, nekateri pa so obremenjeni z leti. Igrali so na mladega Žvižeja, a to ni ustrezno orožje za obrambo 6-0. Poleg tega je precej žog pobral tudi Štochl. Zdaj prihajajo Francozi in Španci, ki so tudi fizično močni, tako da ne bo lahko.

Izpad Srbije senzacija
Glede drugih tekem bi kot veliko senzacijo označil izpad Srbije, ki je drugi polčas proti Avstriji izgubila kar za 9. Krog pred tem so Avstrijci nadomestili -3 proti Islandiji. A to omogoča moderni rokomet, ki je s hitrimi izvajanji sredine postal zelo zanimiv.