Zvonimir Serdarušić na turnirju v Avstriji ne bo mogel računati na nekaj poškodovanih rokometašev, ki pa bodo kljub vsemu odpotovali v Linz. Foto: EPA
Zvonimir Serdarušić na turnirju v Avstriji ne bo mogel računati na nekaj poškodovanih rokometašev, ki pa bodo kljub vsemu odpotovali v Linz. Foto: EPA
Uroš Zorman
Uroš Zorman je prepričan, da ga skupaj s soigralci čaka še veliko dela. Foto: MMC RTV SLO
Vid Kavtičnik.
Vidu Kavtičniku je poškodba preprečila nov nastop za slovensko reprezentanco. Foto: EPA
Rokometaši začenjajo nov olimpijski ciklus

Zaradi zdravstvenih težav ne bo mogel računati na usluge Miladina Kozline, Aleša Pajoviča, Uroša Zormana (vsi Celje PL), Klemna Cehteja, Boštjana Kavaša (oba Gorenje), Nenada Bilbijo (Valladolid) in Vida Kavtičnika (Montpellier). Na zbor je povabil 22 igralcev, ki so se povabilu z veseljem odzvali. V Avstrijo bodo odpotovali vsi rokometaši.

Serdarušić igralni sistem privaja igralcem
Selektor je zadovoljen, da so se povabilu odzvali vsi igralci, ki so na Rogli že opravili 7 treningov. "Prvi cilj priprav na Rogli je še bolj spoznati igralce in videti, kako so pripravljeni delati in česa so sposobni. Zaradi številnih poškodb še nisem uspel dobiti povsem jasne slike reprezentance oziroma njene dejanske vrednosti," je dejal 59-letnik in nadaljeval: "Iščem obrambo, ki bo najbolj ustrezala igralskemu kadru, enako pa velja tudi za napad. Kjer koli sem delal, sem igralni sistem prilagajal igralcem, ki sem jih imel na razpolago, ne pa obratno. Imam občutek, da me slovenski reprezentanti razumejo, toda nerealno bi bilo pričakovati, da jih bodo v samo nekaj dneh tudi že v celoti izvajali, kajti to je dolgotrajen proces."

Žal Serdarušić na treningih zaradi poškodovanih igralcev ni uspel izpolniti svojih načrtov v celoti, sicer bi na Rogli v igri naredili že velik korak naprej. "Najbolj pomembno je, da bomo vaje s treningov vsaj delno vpeljali v igro in jih pokazali na igrišču," je povedal nekdanji trener Flensburga in Kiela ter zaključil: "Seveda to ne pomeni, da ne bomo šli na vsako izmed treh tekem na zmago, saj je jasno, da ne gremo v Linz zato, da bi tam izgubljali."

Zorman: "Vsak nov trener prinese nekaj novega!"
Tiskovne konference se je udeležil tudi kapetan Zorman, ki v Linzu zaradi poškodbe zapestja ne bo nastopil. Rokometaš Celja PL se novega reprezentančnega obdobja pod vodstvom novega selektorja že veseli, a hkrati priznava, da ga skupaj s soigralci čaka težko delo. "Na treningih se navajamo na nov sistem igre v obrambi in napadu, zato nas čaka še veliko trdega dela. Vsak nov trener prinese nekaj novega, igralci pa potrebujemo nekaj časa, da se navadimo nanje," je dejal 29-letnik in nadaljeval: "Največja sprememba je v tem, da v novem sistemu v obrambi in napadu vsak natančno ve in pozna svojo vlogo in z njo povezano odgovornost."

Direktor Roman Pungartnik je še pristavil: "S tem, ko se je povabilu selektorja Serdarušića odzvalo vseh 22 igralcev, smo uresničili prvi cilj. Na treningih je jasno videti, da so reprezentanti zelo motivirani ter željni novih izzivov, dokazovanja in uspehov. To je osnova, da se reprezentanca vrne na pota slave."

Seznam igralcev za nastop na turnirju v Linzu:

Vratarji: Gorazd Škof (Zagreb), Primož Prošt (Silkeborg), Dušan Podpečan (Cimos);
Leva krila: Luka Žvižej (Szeged), Jure Dobelšek (Cimos), David Razgor (Celje PL);
Desna krila: Vid Kavtičnik (Montpellier), Matjaž Brumen (Cimos Koper), Dragan Gajič (Zagreb);
Krožni napadalci: Zoran Lubej (Zagreb), Matjaž Mlakar, Miha Žvižej (oba Gorenje);
Levi zunanji: Aleš Pajovič, Miladin Kozlina (oba Celje PL), Nenad Bilbija (Valladolid), Klemen Cehte (Gorenje);
Srednji zunanji: Uroš Zorman (Celje PL), David Špiler (Cimos), Sebastjan Skube (Trimo);
Desni zunanji: Renato Vugrinec (Celje PL), Boštjan Kavaš, Jure Natek (Gorenje).

Spored turnirja v Linzu:

Petek, 30. oktobra, ob 18.00:
Ukrajina - Švica
Ob 20.20:
Avstrija - Slovenija

Sobota, 31. oktobra, ob 18.00:
Slovenija - Ukrajina
Ob 20.20:
Avstrija - Švica

Nedelja, 1. novembra, ob 14.30:
Slovenija - Švica
Ob 16.20:
Avstrija - Ukrajina

Rokometaši začenjajo nov olimpijski ciklus