Slovenska moška rokometna reprezentanca se po enoletni odsotnosti, ko ni sodelovala na januarskem svetovnem prvenstvu na Hrvaškem, vrača na mednarodno prizorišče. Foto: EPA
Slovenska moška rokometna reprezentanca se po enoletni odsotnosti, ko ni sodelovala na januarskem svetovnem prvenstvu na Hrvaškem, vrača na mednarodno prizorišče. Foto: EPA
Zvonimir Serdarušić
Zvonimir Serdarušić bo imel na voljo vse najboljše slovenske rokometaše. Foto: MMC RTV SLO
Do EP-ja v rokometu še 36 dni
Serdarušić objavil sirši seznam za EP

presenečenj.

Serdarušić, ki bo v kratkem verjetno prevzel tudi trenersko mesto pri pri Celju Pivovarni Laško, je povabil vse najboljše slovenske igralce z domačega in mednarodnega prizorišča. Reprezentanca se bo zbrala takoj po božičnih praznikih, od 26. decembra do odhoda v Avstrijo, kjer bo od 19. do 31. januarja evropsko prvenstvo, pa bo odigrala štiri prijateljske tekme: prva bo 6. januarja s Srbijo v Podčetrtku, nato pa jo čakajo še tri tekme na turnirju v Aarhusu, ko se bo od 8. do 10. januarja pomerila z Dansko, Češko in Norveško.

Največji favoriti Francija, Danska in Hrvaška
"Po moji oceni so Francija, Danska in Hrvaška papirnati favoriti evropskega prvenstva, nato pa na vrsto pridejo Nemčija, Poljska in Švedska, torej naši tekmeci v prvem delu zaključnega turnirja. Navkljub temu je naš cilj uvrstitev v drugi del. Pred nami je zelo zahtevna naloga. Trenutno me najbolj veseli, da so vsi igralci odločni in kažejo voljo po dokazovanju v reprezentančnem dresu," je na novinarski konferenci v Podčetrtku povedal Serdarušić, ki bo dokončen seznam 18 igralcev objavil tik pred odhodom v Innsbruck.

Priprave v Termah Olimia
Reprezentančni direktor Roman Pungartnik je obžaloval, da jim ni uspelo dobiti tekmeca za domačo generalko pred odhodom na evropsko prvenstvo, je pa zadovoljen z novo pripravljalno bazo: "Gre za nov začetek reprezentance, zato smo si izbrali tudi novo pripravljalno središče. V Termah Olimia bomo imeli na voljo vrhunske razmere za bivanje, vadili bomo v novi dvorani. Časa ni veliko, program je zelo natrpan!"

Širši seznam Zvonimirja Serdarušića
- vratarji: Gorazd Škof (Zagreb), Primož Prošt (Silkeborg), Dušan Podpečan (Cimos Koper), Jure Vran (Slovan), Aljoša Rezar (Celje Pivovarna Laško) in Matevž Skok (Gorenje)

- leva krila: Luka Žvižej (Pick Szeged), Jure Dobelšek (Cimos Koper) in Rok Šimič (Gorenje)

- desna krila: Vid Kavtičnik (Montpellier), Matjaž Brumen (Cimos Koper) in Dragan Gajič (Zagreb)

- krožni napadalci: Zoran Lubej (Zagreb), Matjaž Mlakar, Miha Žvižej (oba Gorenje), Goran Kozomara (Skjern) in Luka Ščurek (Valladolid)

- levi zunanji: Aleš Pajovič, Miladin Kozlina (oba Celje Pivovarna Laško), Nenad Bilbija (Valladolid) in Klemen Cehte (Gorenje)

- srednji zunanji: Uroš Zorman (Celje Pivovarna Laško), David Špiler, Nejc Poklar (oba Cimos Koper), Sebastian Skube (Trimo Trebnje), Marko Bezjak (Gorenje)

- desni zunanji: Renato Vugrinec (Celje Pivovarna Laško), Boštjan Kavaš (Skopje) in Jure Natek (Gorenje)

Do EP-ja v rokometu še 36 dni
Serdarušić objavil sirši seznam za EP