Luka Žvižej je bil s 7 goli najboljši v slovenski reprezentanci. Foto: EPA
Luka Žvižej je bil s 7 goli najboljši v slovenski reprezentanci. Foto: EPA
Beno Lapajne
Beno Lapajne je pokazal solidno formo. Ko bi bilo le tako tudi na prihajajočih srečanjih ... Foto: EPA
Rokometaši pometli s Slovaško

Slovaki so lani Slovence izločili v dodatnih kvalifikacijah, tokrat pa niso bili dorasel tekmec, pri čemer je resda treba dodati, da je bila tekma revialna in da gostje niso nastopili z vsemi najboljšimi. A to velja tudi za Slovenijo, saj zaradi poškodb manjkajo Gorazd Škof, Aleš Pajovič, Vid Kavtičnik, Miladin Kozlina in David Špiler.

Srečanje je bilo odločeno že v prvem polčasu, ko so varovanci Mira Požuna na krilih obramb Bena Lapajneta ušli na 12:6, 16:8 in po 30 minutah na 20:10. Slika se v nadaljevanju ni prav nič spremenila. Na igrišče so stopili prav vsi slovenski reprezentantje in se z izjemo vratarjev prav vsi (13) tudi vpisali med strelce.

V 10 dneh štiri tekme
V ponedeljek se bo reprezentanci pridružil še Jure Natek, nato pa je najprej na sporedu tekma z Belorusi na Kodeljevem (10. junij), sledi gostovanje v Nemčiji (13. junij), domača tekma z Izraelom (17. junij) in povratno srečanje v Minsku proti Belorusiji (21. junij), ki bo verjetno odločilo drugega potnika na evropsko prvenstvo v Avstrijo. Prvo mesto v skupini je slej ko prej oddano Nemcem.

Že prej so Slovenke nadigrale pomlajeno Italijo (40:19).

LJUBLJANA, dvorana Kodeljevo

Moški:
SLOVENIJA - SLOVAŠKA
38:28 (20:10)
L. Žvižej 7, Brumen 5, Zorman 4, Cehte, Dobelšek in M. Žvižej po 3, Mlakar in Miklavčič po 2, Bilbija, Kavaš in Rapotec po 1; Šulc in Pekar po 6.

Ženske:
SLOVENIJA - ITALIJA
40:19 (22:7)
Zrnec 9, Varlec 7, Irman, Praprotnik in Šon po 4, Breznik in Djurovič po 3, Bačar 2, Argenti, Gojkovič in Puš 1; Oliveri 6, Furlanetto 3.

A. V.

Rokometaši pometli s Slovaško