Boštjan Kavaš je bil proti Ukrajini prvi slovenski strelec, tokrat je zabil predzadnji zadetek. Foto: Reuters
Boštjan Kavaš je bil proti Ukrajini prvi slovenski strelec, tokrat je zabil predzadnji zadetek. Foto: Reuters
Vid Kavtičnik
Vid Kavtičnik je tokrat počival skupaj z Razgorjem in Podpečanom. Foto: MMC RTV SLO
Slovenci končali na 2. mestu

Varovanci Zvonimirja Serdarušića so vodili ves čas, tudi za osem golov, v samem zaključku pa po (nerazumljivem) padcu zbranosti in tehničnih napakah dopustili nasprotnikom med 50. in 56. minuto delni niz 5:0 in znižanje na le gol zaostanka (29:28). Da se ne bi ponovila "Avstrija", je poskrbel Klemen Cehte, ki je v 58. minuti zadel za 30:28, zadnji udarec pa sta Švicarjem z desne strani zadala Boštjan Kavaš in Dragan Gajič.

Lubej v 33. minuti zadel že za +8
Prve krizne minute so sledile med 15. in 22., ko so se Švicarji po zaostanku za sedem (11:4) približali le na 12:10, vendar so Slovenci še do odmora po akciji Nenada Bilbije spet prepričljivo povedli (17:11). V drugem delu je prednost kmalu narasla na najvišjih osem zadetkov, ko je Zoran Lubej v 33. minuti lepo zadel za 20:12.

Na tribuni tudi Kavtičnik
Tokrat so se poškodovanim Alešu Pajoviču, Urošu Zormanu in Miladinu Kozlini na tribuni pridružili še Dušan Podpečan, David Razgor (igrala sta le proti Ukrajini) in Vid Kavtičnik. Z današnjo tekmo so se zaključile minipriprave pred Eurom, ki so se začele s štirimi dnevi treningov na Rogli. Naslednjič se bo reprezentanca znova zbrala 26. decembra, prvenstvo se začenja 19. januarja.

Še zdaleč ni čas za kritike
"V Linzu sem želel predvsem videti, česa smo se naučili po prvem skupnem delu na pripravah na Rogli. Že pred odhodom v Avstrijo sem pojasnil, da rezultat ne bo v ospredju, ampak sem želel predvsem preizkusiti, kako moštvo deluje v določenih fazah igre in kako posamezni igralci. Moj načrt je bil, da na prvi tekmi proti Avstriji preizkušamo obrambna sistema 3-2-1 in 6-0, na drugi proti Ukrajini vseh šestdeset minut samo 3-2-1, na zadnji proti Švici pa ves čas 6-0," po prvih tekmah na slovenskem selektorskem stolčku pojasnjuje Serdarušić in nadaljuje.

"Skušal sem vsem igralcem ponuditi približno enakovredno priložnost, kajti samo na takšen način lahko v naslednjih tednih skrajšam seznam kandidatov za reprezentanco na Eurui. Od tistega, kar smo trenirali na Rogli, smo pokazali bolj malo, kar pa je povsem normalno. Prav tako je jasno, da nas čaka še veliko dela. Na treh tekmah smo pokazali nekaj stvari, s katerimi sem zadovoljen, toda z večino nisem, kljub temu pa še zdaleč ni čas za kritike."

Mednarodni turnir, Linz
3
. krog:
SLOVENIJA - ŠVICA 32:30 (17:11)
Cehte 5, Bilbija, L. Žvižej in Brumen po 4, Kavaš in Skube po 3, Vugrinec, Špiler in Gajič po 2, M. Žvižej, Dobelšek in Lubej po 1; Liniger 6.
Sedemmetrovke: 2/2; 3/4
Izključitve: 10; 8 min

AVSTRIJA - UKRAJINA 33:35 (17:17)

2. krog:
SLOVENIJA
- UKRAJINA 41:27 (22:12)
Kavaš 6, Mlakar, Dobelšek in Miha Žvižej po 5, Cehte 4, Kavtičnik in Gajič po 3; Onufrijenko 6.

AVSTRIJA - ŠVICA 26:24 (11:15)

1. krog:
UKRAJINA - ŠVICA 28:29 (12:13)

SLOVENIJA - AVSTRIJA 31:33 (17:13)
Kavtičnik 7, Vugrinec 6; Mayr 7.

Lestvica: Avstrija in Slovenija po 4, Švica in Ukrajina po 2 točki.

Slovenci končali na 2. mestu