David Špiler je bil poleg Vida Kavtičnika s sedmimi zadetki najboljši slovenski strelec. Foto: Reuters
David Špiler je bil poleg Vida Kavtičnika s sedmimi zadetki najboljši slovenski strelec. Foto: Reuters
Zvonimir Serdarušić
Zvonimir Serdarušić je bil nad odlično igro v prvem polčasu presenečen. Foto: Reuters

Zvonimir Serdarušić, selektor Slovenije: "Moji fantje so v prvem polčasu igrali odlično, presenečen sem bil nad njihovo predstavo v obrambi in napadu. V nadaljevanju niso zdržali tega ritma, malce tudi zaradi tega, ker smo imeli v pripravljalnem obdobju za evropsko prvenstvo enostavno premalo časa za še temeljitejšo vadbo."

David Špiler: "Če bi nam pred začetkom tekme z Nemčijo ponudili neodločen izid, potem bi ga gotovo sprejeli z odprtimi rokami, zdaj pa vidimo, da smo točko enostavno izgubili. V prelomnih trenutkih dvoboja nam je zmanjkalo zbranosti, kar so Nemci s pridom izkoristili in nam odščipnili točko."

Miha Žvižej: "Z osvojeno točko smo lahko zadovoljni, ne glede na to, da smo v drugem polčasu zapravili ogromno prednost. Nemčija je zelo kakovostna ekipa, ki se ni predala do konca obračuna, proti Poljski pa bomo znova igrali na zmago."

Oliver Roggisch: "V obračunu proti Sloveniji smo prikazali dva različna obraza. V drugem polčasu smo igrali veliko bolje, ekipa pa je s tem, ko je nadoknadila tako visoko razliko, dokazala, da ima visoko moralo."

Johannes Bitter: "Na Dirki po Franciji obstaja majica za najbolj bojevitega kolesarja. Danes bi si jo gotovo zaslužili mi."