Miha Žvižej ostaja optimist. Foto: EPA
Miha Žvižej ostaja optimist. Foto: EPA
Bogdan Wenta
Bogdan Wenta je s točko lahko več kot zadovoljen. Foto: EPA

Miha Žvižej: "Glava je še vroča, pa akcije tudi nisem videl s tribune. Po prvih občutkih je bila to sedemmetrovka, ampak sodnik se je odločil drugače. Tega ne moremo spremeniti. Eno točko smo le osvojili in upam, da nam bo v nadaljevanju steklo ter bomo pokazali vse, kar znamo. Če ne drugega, smo tokrat dokazali, da imamo pravi značaj. Pokazali smo super igro, motivacija je bila na vrhuncu, četudi nismo zmagali, smo še vedno na dobri poti, da se prebijemo do Dunaja."

David Špiler: "Po obračunu z Nemčijo sem bil vesel, da smo osvojili točko. Po današnjem obračunu s Poljsko sem razočaran, da smo jo izgubili, saj smo si po poteku tekme in prikazani predstavi zaslužili obe. V sami končnici smo povsem odpovedali, popustila nam je zbranost, pa tudi sodnika nam nista bila naklonjena, saj bi lahko dosodila sedemmetrovko v našo korist."

Sebastjan Skube: "Hoteli smo pripeljati tekmo do konca, a smo bili preveč živčni, meni se je poznalo pomanjkanje izkušenj. Vseeno mislim, da imamo dovolj kakovosti, da bi morali zmagati. Poljaki so lahko točke precej bolj veseli kot mi. Napredujemo z dvema točkama, upamo na najboljše, v nadaljevanju bo treba premagati dva tekmeca in polfinale bo zelo blizu."

Bogdan Wenta, selektor Poljske: "Po koncu so se na igrišču dogajale stvari, o katerih sva se s Serdarušićem pogovorila in jih razčistila. Zelo sem vesel, da se lahko učim od takega trenerja. Izvlekli smo srečen konec. Ne bi mogel reči, da bi bilo narobe, če bi sodnika dosodila sedemmetrovko, s katero bi Slovenija lahko zmagala."