Mikkel Hansen je bombarder z zunanjih položajev. Foto: MMC RTV SLO/Aleš Vozel
Mikkel Hansen je bombarder z zunanjih položajev. Foto: MMC RTV SLO/Aleš Vozel
Danska
Danci so v polfinalu s 25:24 izločili Špance. Foto: EPA
V pričakovanju velikega finala

V finalu se bodo še drugič na prvenstvu pomerili s Srbijo, ki je v prvem delu srečanje dobila s 24:22. "Upam, da bomo igrali hitreje kot nazadnje, ko smo preveč padli v njihov počasnejši ritem. Hitrost je ključ do uspeha. Če igramo hitro, zmagujemo. Moramo jih preteči," recept za zmago v finalu razkriva 24-letni Mikkel Hansen, levi zunanji rokometaš danske reprezentance in s 36 goli njen prvi strelec.

Arena je fantastičen kraj za igranje
192 cm visoki rokometaš, sicer član Köbenhavna, se ne boji pritiska polne Arene: "To je fantastičen kraj za igranje. Igrati pred 20.000 navijači, ki predano navijajo za svoje moštvo, je najlepše, kar se ti lahko zgodi. Upam, da mi tega ne bomo doživljali kot (pre)velik pritisk, kot je bilo to v primeru pri Hrvaški, kjer pa je bilo zraven še veliko drugega. Samozavestno pričakujemo tekmo." Poleg Hansena sta najnevarnejša krilna igralca Anders Eggert Jensen (Flensburg) in Hans Lindberg (Hamburg). V vratih stoji odlični Niklas Landin (Bjerringbro-Silkeborg).

Prvaki leta 2008
Danska je leta 2008 že bila evropski prvak. Poleg tega ima z evropskih prvenstev še tri bronaste medalje. Danci so tudi svetovni podprvaki z lanskega prvenstva na Švedskem.

Žreb kvalifikacij za svetovno prvenstvo
V nedeljo ob 13. uri bo opravljen še kvalifikacijski žreb za svetovno prvenstvo, ki bo od 13. do 27. januarja prihodnje leto v Španiji. Slovenska reprezentanca bo v prvem bobnu, tako da se v kvalifikacijah ne bo pomerila z Nemčijo, Madžarsko, Islandijo, Makedonijo, Poljsko in Švedsko. Njene mogoče tekmice so zmagovalke sedmih kvalifikacijskih turnirjev (Avstrija, BiH, Belorusija, Litva, Črna gora, Nizozemska in Portugalska) ter še dve reprezentanci, ki sta se od letošnjega evropskega prvenstva v Srbiji poslovile po prvem delu (Češka, Norveška, Rusija in Slovaška). Prve tekme bodo 9. in 10., povratne pa 16. in 17. junija. Na prvenstvo so že uvrščene Francija, Španija, Hrvaška, Danska in Srbija.

EVROPSKO PRVENSTVO V BEOGRADU, zaključni boji

ZA 3. MESTO, nedelja ob 14.30:
ŠPANIJA - HRVAŠKA

FINALE, nedelja ob 17.00 (prenos na TVS 2 in na MMC-ju):
SRBIJA - DANSKA

Iz Beograda

V pričakovanju velikega finala