Polona Barič je odigrala najboljšo predstavo v dresu Krima. Dosegla je osem golov.
Polona Barič je odigrala najboljšo predstavo v dresu Krima. Dosegla je osem golov. "V ekipi je veliko takih igralk kot jaz, ki smo prvič igrale v Ligi prvakinj. Zato sem s svojo igro zadovoljna, pa tudi svojim soigralkam moram čestitati, saj smo pokazale dobro, srčno igro. Škoda pa je črnih minut, ki se nam zgodijo na vsaki tekmi, in to ko imamo tekmice že v svojih rokah. Zmanjka moči in tekmice spet povedejo. Ampak vseeno sem zadovoljna z igro in pristopom. Če bomo tako nadaljevale, se nam obeta kakšna zmaga," je dejala Baričeva. Foto: www.alesfevzer.com
Alja Koren
Alja Koren se bori z najučinkovitejšo gostjo Jekaterino Ilino. Foto: www.alesfevzer.com
Za slovo še en poraz rokometašic Krima

Krimovke so držale korak z ruskim prvakom Rostovom do konca prvega polčasa. Domače so namreč vodile s 14:13, nato pa so gostje napravile delni izid 5:0 za vodstvo z 18:14 ob odmoru.

Drugi polčas brez Mavsarjeve
Krimovke so drugi polčas igrale brez Tamare Mavsar, ki si je poškodovala roko. Kljub temu so se dobro borile, vztrajno lovile Rusinje in jih pri 26:26 v 49. minuti tudi ujele. Sledila je tesna končnica, v kateri so Rusinje po izidu 31:31 tekmo odločile z nizom 5:0.

Najboljšo tekmo v dresu Krima je odigrala Polona Barič, ki je dosegla osem golov. Alja Koren jih je dodala šest. Krimovke bodo evropsko sezono nadaljevale januarja v izločilnih bojih Pokala pokalnih zmagovalk.

Bonova zadovoljna s pristopom in odločnostjo
"Če ne bi bilo padca v igri, bi mi spreminjali vso znanost in teorijo športne vadbe. Na neki način to celo delamo. Glede na to, da sem na hitro izračunala, da smo imeli na bokih 20-letne igralke in z izkušnjami 0,3 leta ali manj, potem vemo, kaj je bilo. To so pač te stvari. Sem zadovoljna s pristopom, odločnostjo, osredotočenostjo. Je pa naravno dejstvo, da se zgodijo ti padci. Všeč mi je pa bilo, da smo tako izkušene igralke, kot so Rusinje, prisilili k toliko napakam. Toliko jih še niso delale. Zaradi te obrambe sem vesela in je to velik dosežek,"
je srečanje analizirala trenerka Krima Marta Bon.

LIGA PRVAKINJ

6. KROG

Skupina A

KRIM MERCATOR - ROSTOV
31:36 (14:18)

Krim Mercator: Abina, Jurič 4, Luković 1, Mavsar 2 (1), Avbelj, Stefanišin, Bajramoska 3, Beganović 1, Marinček, Omoregie 2, Zulić, Koren 6, Pandžić, Barić 8 (5), Obradović 4, Zrimšek.

Rostov Don: Mehdijeva, Lunde, Slivinska, Petrova 4, Sen 1, Punko 2, Bobrovnikova 2, Davidenko 4, Makejeva 2, Sedojkina, Kiseleva 5, Šimkute 4, Ilina 7 (3), Stepanova 2, Avdekova 2, Borščenko 1.

Sedemmetrovke: 6/6; 3/3

Izključitve: 4 min; 12 min

LARVIK - BAIA MARE 27:22 (12:12)

Rostov 12, Larvik 8, Baia Mare 4, Krim Mercator 0.




Skupina B:
THÜRINGER - PODRAVKA 29:19 (13:6)

Nedelja:
FERENCVAROS - FLEURY LOIRET

Ferencvaros 9, Fleury in Thüringer 5, Podravka 1.


Skupina C:
VARDAR - HYPO 37:25 (15:14)

Nedelja:
MIDTJYLLAND - GYÖRI

Vardar in Györi 8, Midtjylland 6, Hypo 0 točk.


Skupina D

BUDUĆNOST - LUBLIN 29:25 (12:13)

BUKAREŠTA - SÄVEHOF 27:22 (13:9)

Vrstni red: Budućnost 11, Bukarešta 9, Sävehof 4, Lublin 0 točk.

V glavni del se uvrstijo najboljše tri ekipe.

Za slovo še en poraz rokometašic Krima