Krimovke so se podale ruskemu izzivu nasproti. Foto: www.alesfevzer.com
Krimovke so se podale ruskemu izzivu nasproti. Foto: www.alesfevzer.com

Krimovke so se proti ruski ekipi nazadnje pomerile v sezoni 2015/16, v skupinskem delu so s skupnim izidom 71:56 obakrat slavile Rusinje. Rostov-Don je v pretekli sezoni osvojil pokal EHF, v finalu je s skupnim izidom 53:46 premagal nemški Bietigheim.

Delegacija slovenskih prvakinj se je na dolgo pot odpravila danes zjutraj in bo dan pred tekmo izkoristila za zadnji trening, namenjen spoznavanju dvorane ter piljenju zadnjih taktičnih zamisli trenerja Uroša Bregarja.

Bregar je prepričan, da jih Rusinje ne bodo obravnavale kot lahek plen: "Poskusili se bomo kar najbolje pripraviti, čaka nas dolga pot, a to so zakonitosti, ki jim ne moremo ubežati. Ekipa gre v pravo smer, se dvigujemo in napredujemo. V prejšnji sezoni v glavnem delu nismo dosegli zmage, kar smo zdaj že spremenili. Želimo si izkoristiti še kakšen slab dan favoritov in presenetiti s še kakšno zmago. V Evropi nas ne podcenjuje nobena ekipa več, kar smo si zagotovo priborili z dobrimi predstavami. Ekipa Rostova je sestavljena iz samih vrhunskih posameznic in zanima me, kako se bo naša ekipa odzvala na to. Na vseh položajih imajo vrhunske igralke, ki lahko same odločijo tekmo."

Tudi kapetanka Miša Marinček verjame v zmožnosti slovenskih rokometašic: "Vemo, kje so naše napake, predvsem moramo zmanjšati število tehničnih napak v napadu, ki jih bodo Rusinje hitro kaznovale. Gremo na težko in oddaljeno gostovanje. Upam, da ostanemo v čim boljši fizični pripravljenosti, da bomo v tekmo vstopile sveže in pripravljene na boj. Želimo si prikazati svojo najboljšo igro, kam nas bo to pripeljalo, pa bomo videli. Nikakor tja ne potujemo z belo zastavo. V zadnjih letih se je pri Rostovu kar nekaj igralk zamenjalo, a imajo odlične krilne igralke in veliko odličnih zunanjih igralk. Čvrste so v obrambi, igrati moramo svojo prepoznavno hitro igro in njim ne pustiti hitrih protinapadov. Vse je odvisno od nas, če bomo skoncentrirano odigrale celotno tekmo, se nimamo česa bati."

LIGA PRVAKINJ

DRUGI DEL, skupina 1, 2. krog

Sobota ob 14.00:
ROSTOV DON - KRIM MERCATOR

Nedelja:
MIDTJYLLAND - CSM BUKAREŠTA

Ponedeljek:
GYÖR - NYKÖBING FALSTER

Vrstni red: Bukarešta 8, Györ in Rostov po 6, Nyköbing in Krim Mercator po 4, Midtjylland 2.