Na prvi tekmi drugega dela Lige prvakinj so Krimovke doma proti Györiju klonile z 31:35. Foto: MMC RTV SLO
Na prvi tekmi drugega dela Lige prvakinj so Krimovke doma proti Györiju klonile z 31:35. Foto: MMC RTV SLO
Katalin Palinger
Györi z odlično vratarko Katalino Palinger ima v skupini 2 po štirih tekmah pet točk, Valcea in Krima jih imata po štiri, Budućnost na zadnjem mestu pa tri. Foto: EPA

"Analizirali smo zadnje tekme Györija ter seveda našo tekmo z njimi. Videli smo, zakaj smo izgubili: predvsem zaradi slabe realizacije in vračanja v obrambo. Slednje bi moralo biti naše glavno orožje, a je bil takrat Györi boljši. Če to generalno popravimo, se lahko enakovredno kosamo z njimi. Če ne, bomo imeli veliko težav," je "bojni načrt" Krimovk povzela trenerka Marta Bon.

"Madžarke sodijo v svetovni vrh"
"Ekipa Györija ima veliko tradicijo in kvaliteto. Posameznice na čelu z Anito Görbiczevo sodijo v sam svetovni vrh. Sama tudi zelo spoštujem levo krilo Orsolyo Vertnovo in krožno napadalko Simono Spiridionovo. Zavedamo pa se, da je leva stran njihovega napada boljša kot desna," se Bobova zaveda nespornih kvalitet Madžark, ki so trenutno prve v skupini 2, a puške v koruzo še ne meče.

Bonova se je sicer protoževala zaradi neugodnega razporeda reprezentančnih tekem. Slovenske reprezentantke so se v klub vrnile pravočasno, srbske in hrvaške igralke pa so z reprezentančnimi nastopi končale šele v nedeljo, tako da jim je morala Krimova strateginja nameniti nekaj dni počitka.

Ključ do uspeha v obrambi
Da bo o končnem rezultatu tekme odločala igra v obrambi, meni tudi igralka Tanja Oder. "Na tekmi, ki prihaja, bomo morale dati velik poudarek obrambi. Le če ponovimo takšno kvalitetno obrambo, kot je bila na zadnji tekmi, lahko upamo na ugoden rezultat. Pred nami sta še dve tekmi, ki jih moramo zmagati, zato bo prisoten pritisk. Je pa res, da smo v tej sezoni že velikokrat dobro delovale pod pritiskom."

"Györi je edina ekipa, ki je v tej sezoni še nismo premagali, zato bo za nas nedeljska tekma še dodaten motiv. Mislim, da ne moremo še enkrat igrati tako slabo, kot smo na prvi medsebojni tekmi. Igrati moramo svojo igro, nato pa bomo videli, kaj lahko iztržimo," je morebitne dvome o motiviranosti "tigric" razblinila kapetanka Špela Cerar.

Manjka le poškodovana Triffova
V ekipi poškodb ni, na voljo so vse igralke z izjemo vratarke Agnes Triffa, ki je zaradi poškodbe očesa sezono končala že pred časom.

DRUGI DEL, 5. krog
Skupina II, nedelja, 15. 3., ob 16.15:
GYÖRI - KRIM
OLTCHIM VALCEA - BUDUĆNOST

Lestvica:                            
GYÖRI                4  2 1 1   +6  5
OLTCHIM VALCEA       4  2 0 2   +6  4
KRIM MERCATOR        4  2 0 2   -2  4
BUDUĆNOST            4  1 1 2  -10  3

Skupina I, sobota, 14. 3.:
VIBORG - IKAST 14. 3.
HYPO - PODRAVKA KOPRIVNICA 14. 3.

Lestvica:                            
HYPO                 4  4 0 0  +21  8
VIBORG               4  3 0 1  +23  6
PODRAVKA             4  1 0 3    0  2
IKAST                4  0 0 4  -35  0

T. V.