Tako
Tako "krimovke" kot "zvezde" imajo po treh krogih po 4 točke, kolikor jih ima tudi prvi favorit skupine maždarski Györi. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Alja Jankovič
Že na prvi tekmi v Ljubljani je levji delež v obrambi opravila Alja Janković, ki bo morala predstavo ponoviti tudi v moskovskem predmestju Čehov. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Marta Bon
Marta Bon se še dobro spominja tekme iz sezon 2007/08, ko je Zvezda prvi polčas dobila kar z 22:7. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Krimovke na zahtevno gostovanje v Rusijo

Krimovke so prvo medsebojno tekmo pred domačimi gledalci dobile s 37:32, podoben razplet pa si želijo tudi v Rusiji. V 2. krogu je bila junakinja "tigric" z devetimi goli Barbara Varlec, ki pa je medtem z reprezentančnim prestopom k Srbiji dvignila veliko prahu, kar je vneslo nekaj nemira tudi v tabor "krimovk".

Bolnišnica pri slovenskih prvakinjah
Trenerka Marta Bon ima ob tem največ težav s poškodbami: krožna napadalka Dragana Cvijić bo odsotna pol leta, datum vrnitve po poškodbi madžarske ostrostrelke Szandre Zacsik je tudi vprašljiv, ob tem pa imajo nekaj težav tudi vratarke Jelena Grubišić, Sergeja Stefanišin in Neja Šoberl, ki ni odpotovala v Rusijo.

Boleč spomin izpred treh sezon
Bonova meni, da je glavna nevarnost, da se ponovi prvi polčas iz sezone 2007/08, ko je Zvezda s silovitim ritmom v prvem polčasu zlomila Krim in povedla kar z 22:7. "Gotovo bodo one tudi tokrat od začetka šle na polno. Osnovna nevarnost pa je, da se ponovi tisti polčas. Če se to zgodi, potem smo 'mrzle'. Ni težava, če na začetku tekmice povedejo. Tokrat so tekaško še na naši ravni, ampak me smo sposobne teči vso tekmo, in to je naš adut. Upam, da bomo ves čas nadgrajevale igro in 'mlele' iz minute v minuto," je po zadnjem treningu v Stožicah pred odhodom razmišljala Bonova.

Kriza ruske reprezentance v malem
Krimova zmaga tudi v Rusiji ne bi smela biti "misija nemogoče", predvsem zato, ker Zvezda v tej sezoni ne blesti, še posebej ne v domačem prvenstvu. A to Bonove ne sprošča, kvečjemu nasprotno, saj je motiv Rusinj po zadnjem (sredinem) prvenstvenem porazu še večji. Ob dejstvu, da je Zvezda ruska reprezentanca v malem (na čelu s Senovo, Ljudmilo Postnovo, Oksano Koroljevo in Darjo Gruzdevo) in da je na klopi prekaljen trenerski maček Jevgenij Trefilov, je tako vsako opozorilo še kako ustrezno.

Posebne naloge za Aljo Janković
"Pri Zvezdi je glavna stvar to, da imajo dober sistem s križanjem zunanjih igralk ali sodelovanjem s krožnimi napadalkami. Imajo nekaj izjemnih posameznic, tako da pokrivanje 'mož na moža' oziroma 'ženska na žensko' ne pride v poštev, ampak bo treba najti kakšno drugi taktično rešitev," je še pojasnila trenerka Krima, ki bo v obrambi "posebne naloge" spet zaupala borbeni in ustrezno predrzni Alji Janković.

LIGA PRVAKINJ, skupina D, 4. krog

Nedelja ob 12.00:

ZVEZDA ZVENIGOROD - KRIM

Ob 14.30:
PODRAVKA - GYÖRI

Lestvica:                            
KRIM 3 2 0 1 +6 4
GYÖRI 3 2 0 1 +3 4
ZVEZDA ZVENIGOROD 3 2 0 1 +1 4
PODRAVKA 3 0 0 3 -10 0

Krimovke na zahtevno gostovanje v Rusijo