Norvežanke so bile na Kodeljevem za odtenek močnejše in spretnejše. Foto: www.alesfevzer.com
Norvežanke so bile na Kodeljevem za odtenek močnejše in spretnejše. Foto: www.alesfevzer.com

Gostje so silovito odprle tekmo in povedle s 4:0. Nervozne krimovke so prvi zadetek dosegle šele v 10. minuti. Nadaljevanje je bilo bolj izenačeno, a je nekoliko bolj razigranim Norvežankam uspelo do polčasa (8:10) zadržati dva zadetka prednosti.

Mavsarjeva poskrbela za prvo vodstvo na tekmi
Tigrice so drugi del začele precej bolje. Po dveh zaporednih zadetkih Olge Perederij so v 37. minuti prvič na tekmi izenačile, malo pozneje pa je Tamara Mavsar poskrbela za prvo vodstvo (13:12). Razigrala se je tudi vratarka Miša Marinček Ribežl. Sledila je izenačena tekma gol za gol.

Nina Žabjek si je v eni od akcij takole izborila prostor za strel. Zadetka sicer ni dosegla. Foto: www.alesfevzer.com
Nina Žabjek si je v eni od akcij takole izborila prostor za strel. Zadetka sicer ni dosegla. Foto: www.alesfevzer.com

Tesna končnica pripadla Kristiansandu
Deset minut pred koncem so Norvežanke spet ušle na +2, a se krimovke niso predale. Sara Ristovska je v 55. minuti izenačila na 22:22. Odločitev je padla dobri dve minuti pred koncem. Marinčkova je najprej ubranila norveški poskus, a je odbita žoga prišla do Elle Henny Reistad, ki je nato s črte zabila za 24:22. Vse upe domačih je na začetku zadnje minute pokopala Jeanett Kristiansen. Mavsarjeva, s petimi zadetki ob Perederijevi najboljša strelka Krima, je v zadnjih sekundah le ublažila poraz.

Bregar: Na koncu je Kristiansand zasluženo zmagal
"Začeli smo slabo. Hitro sem moral vzeti minuto odmora. Zamenjal sem zunanjo linijo, ki sem jo sicer iskal celo tekmo. No, po slabem začetku smo se vrnili v igro, celo povedli v drugem polčasu, vseeno pa je bil napad preslab. To je tudi posledica tega, da smo se šele v sredo vsi sestavili oziroma da so bile vse igralke na voljo. Veseli me dejstvo, da bomo na naslednjih tekmah boljši v napadu, podjetnejši, z več rešitvami v napadu, ker bomo več trenirali skupaj. Na koncu pa škoda prekrška Perederijeve v 57. minuti, z igralko manj smo se poskušali braniti, ampak na koncu je Kristiansand zasluženo zmagal,"
je po tekmi dejal trener Uroš Bregar.

Krimovke bodo v naslednjem krogu prihodnjo soboto (17.00) gostovale v Bukarešti.

LIGA PRVAKINJ
DRUGI DEL, skupina 2, 1. krog

KRIM MERCATOR - KRISTIANSAND
24:25 (8:10)

Krim Mercator: Pandžić, Marinček Ribežl, Vojnović, Krsnik 2, Barić 2 (1), Stanko 4, Zulić, Tsakalou, Vučko, Krajnc, Žabjek, Gnabouyou 4, Amon, Perederij 5, Mavsar 5 (1), Ristovska 2.

Vipers: Waade 5, Fagerheim, Sulland 2, Lunde, Wibe, Olsen, Kristiansen 1, Tomac, Yttereng, Reistad 5, Naes Andersen 3, Arntzen 5 (3), Refsnes, Dahlum, Kristensen 4.

Sedemmetrovke:
4/4; 3/4

Izključitve: 4 min; 6 min


GYÖR - BUKAREŠTA 36:27 (22:15)

Nedelja:

THÜRINGER - FERENCVAROS

Vrstni red: Györ 10, Bukarešta in Kristiansand 6, Krim 3, Ferencvaros 2, Thüringer 1 točka.
V četrtfinale se uvrstijo najboljše štiri ekipe.