Krimovke so prvi cilj z uvrstitvijo med najboljših 12 že dosegle, zdaj pa bodo skušale storiti še korak več in se prebiti v četrtfinale.

Krim optimistično začenja drugi del Lige prvakinj. Foto: EPA
Krim optimistično začenja drugi del Lige prvakinj. Foto: EPA

Slovenske državne in pokalne prvakinje so v elitni del Lige prvakinj prinesle tri točke, Vipers Kristiansand eno več. Stoodstotni izkupiček osmih točk iz prvega dela imajo igralke Györa, dve manj rokometašice Bukarešte. Dve oziroma eno točko imata iz prvega dela igralke Ferencvaroša in Thüringerja.

Prve tekmice izbrank trenerja Uroša Bregarja v elitnem delu bodo aktualne norveške državne in pokalne prvakinje iz Kristiansanda, ki imajo v svoji vrsti z izjemo Mathilde Kristensen kar osem oziroma devet norveških reprezentantk. Katrine Lunde v vratih in mlada srednja zunanja igralka Henny Ella Reistad ter desna zunanja igralka Linn Jorum Sulland so igralke, ki pri Vipersu izstopajo.

Zdravstvene težave Zulićeve, Tsakaloujeve in Mavsarjeve
Bregar ima pred nadaljevanjem Lige prvakinj obilo težav, saj imajo zdravstvene težave Nina Zulić, Lamprini Tsakalou in Tamara Mavsar - vse tri bodo kljub temu pomagale -, Alja Koren in Nataša Ljepoja pa sta še vedno na stranskem tiru. Nekaj težav sta imeli tudi Amra Pandžić in Miša Marinček Ribežl, obe vratarki bosta v soboto na delu.

Ponosen sem, da smo dosegli primarni cilj
"Lamprini je prišla z reprezentančnih tekem z zlomljenim prstom. Konec decembra se je poškodovala Nina. Težave s kolenom je imela Tamara, občasno tudi Polona Barić. Imeli smo rahle poškodbe. Kljub težavam veseli dejstvo, da je ekipa od srede trenirala skupaj. Velika neznanka je, v kakšnih formi bomo delovali kot ekipa. Zelo sem ponosen na vse nas, da smo dosegli primarni cilj, uvrstitev v drugi del,"
je na novinarski konferenci povedal Bregar, ki pa upa, da bo v drugem delu Lige prvakinj lahko vse bolj računal na Francozinjo Marie Gnabouyou, ki je po porodu na veliko boljši fizični ravni.

"Ekipa Kristiansanda je dobro selekcionirana. Kotira visoko. Naša želja je, da nas na tekmi krasijo pogum, požrtvovalnost, sodelovanje. Obramba bo ključ do rezultata," je še dodal Bregar.

Tekem med 12 najboljšimi ekipami v Evropi se veselijo vse igralke, kapetanka Miša Marinček Ribežl je tako kot Bregar in vodstvo kluba ponosna na uspeh tigric. "Igralke smo ponosne, da lahko spet igramo med 12 najboljšimi ekipami v Evropi. To ni samoumevno glede na mladost ekipe. Gremo pogumno v tekmo. Vsako tekmo lahko odigramo sproščeno, vsekakor pa jih moramo odigrati z glavo. Uspeh nam na ta način ne bo izostal," je prepričana vratarka Krima.

Tekma na Kodeljevem se bo začela v soboto ob 15.00.

LIGA PRVAKINJ
DRUGI DEL, skupina 2, 1. krog
Sobota ob 15.00:
KRIM MERCATOR - KRISTIANSAND
THÜRINGER - FERENCVAROS
Nedelja:
GYÖR - BUKAREŠTA
Vrstni red: Györ 8, Bukarešta 6, Kristiansand 4, Krim 3, Ferencvaros 2,
Thüringer 1 točka.