Foto: www.alesfevzer.com
Foto: www.alesfevzer.com

Varovanci Alema Toskića tudi na deseti tekmi skupinskega dela niso osvojili točk, tokrat je bila precej previsoka ovira katalonska zasedba, ki je na lestvici skupine B na vrhu z 18 točkami po desetih tekmah.

Dvoboj je bil pričakovano izenačen zgolj na začetku, ko so Celjani po treh golih Cokana izenačili na 4:4, stik pa držali še pri 8:6. Nato pa je razlika v korist domačih le še rasla. Katalonci so imeli po zaslugi številnih razpoloženih igralcev večkrat prednost devetih golov, na veliki odmor pa so odšli s +8 (21:13).

Celjski rokometaši praznih rok iz Barcelone

Ob Ivankoviću, ki je v prvih 30 minutah dosegel pet golov, je bil še naprej razpoložen Cokan. V drugem delu je dosegel tri zaporedne gole, bil nezgrešljiv tudi s sedmih metrov, s čimer so se Celjani približali na sedem golov.

V 37. minuti je prvi gol na tekmi dosegel Mitja Janc, sicer najboljši strelec Celja v Ligi prvakov s 65. doseženimi goli. Tega so Katalonci dobro ustavljali v prvem polčasu, v drugem pa je le našel pot do šestih zadetkov. Do teh je na drugi strani prihajal tudi krožni napadalec Luis Frade.

Zgolj v prvi polovici drugega polčasa je portugalski krožni napadalec dosegel pet golov, a prednost Barcelone nikakor ni narasla do dvomestne številke. Po Cokanovem osmem golu je domači strateg Carlos Ortega ob izidu 32:25 vzel minuto odmora.

Celjani so imeli celo priložnost, da se približajo na vsega pet golov, a se je Barcelona ubranila, do konca dvoboja pa prednost povišala na devet golov.

V celjski ekipi je bil na današnji tekmi najučinkovitejši Tim Cokan z osmimi goli, Ante Ivanković jih je dosegel sedem, Mitja Janc pa šest. Pri Barceloni je z devetimi goli izstopal Melvyn Richardson.

Blaž Janc in Domen Makuc zaradi poškodbe nista igrala za Barcelono.

Celjska zasedba bo naslednji dvoboj Lige prvakov odigrala 14. februarja proti Montpellieru.

LIGA PRVAKOV
SKUPINA B, 10. krog

BARCELONA – CELJE PIVOVARNA LAŠKO 39:30 (21:13)
2837 gledalcev.

Barcelona: Perez de Vargas, Nielsen, Valera 1, Carlsbogard 4, Mem 3, Gallego 2, Arino 2, Wanne 5, N'guessan, Gomez 2, dos Santos, Zarzuela 4, Langaro 1, Richardson 9 (2), Frade 6, Cikuša Jeličić.

Celje Pivovarna Laško: Zaponšek, Mesarec, Perić, Mazej 1, Krečič 3, Cokan 8 (3), Ćirović, Antonijević 2, Marić 1, Ivanković 7, Janc 6, Milićević, Korže Lesjak, Žabić 1, Rakita

Sedemmetrovke: 2/2; 3/3.
Izključitve: 2 minut; 6 minut.


WISLA PLOCK – VESZPREM 37:30 (18:11)

PORTO – MAGDEBURG 31:40 (16:19)

MONTPELLIER – GOG GUDME 36:25 (16:13)

Vrstni red: Barcelona 18, Magdeburg 16, Veszprem 14, Montpellier in GOG po 10, Wisla in Porto po 6, Celje 0.