Tim Cokan je osemkrat zatresel mrežo evropskih prvakov. Foto: www.alesfevzer.com
Tim Cokan je osemkrat zatresel mrežo evropskih prvakov. Foto: www.alesfevzer.com

Celjska ekipa bo naslednjo tekmo igrala 28. februarja na Portugalskem proti Portu. Zatem jo za zaključek evropske sezone čaka še GOG Gudme. Slovenski prvak kot edini v skupini B tudi po svoji 12. tekmi ostaja brez zmage, tokrat pričakovano brez uspeha proti nemškim podprvakom s številnimi tujimi izvrstnimi igralci, ki so sredi junija lani na finalni tekmi Lige prvakov v Kölnu po podaljšku premagali poljske Kielce s 30:29 in četrtič zmagali v najmočnejšem evropskem klubskem tekmovanju po letih 1978, 1981 in 2002.

Polovico polčasa Celjani držali korak

20-letni Mitja Janc je z dvema goloma v uvodu poskrbel za 1:0 in 2:1 za domačo zasedbo. Šele ob koncu 11. minute so gostje prvič povedli (4:3), a so gostitelji uspešno lovili gol zaostanka za izenačenje vse do sredine polčasa, ko je švedski reprezentant Albin Lagergren povišal prednost na dva gola (9:7). Takoj nato je bilo 10:7 in Alem Toskić je na domači klopi zahteval minuto odmora, saj so gostje začeli prebijati sprva izjemno trdno in agresivno obrambo Celja. Nekaj časa je ostajala razlika treh ali dveh golov, potem so tudi s protinapadi gostje ob polčasu pobegnili na šest golov razlike.

Scenarij se je v drugem polčasu ponovil

Tadej Mazej je odvzel žogo in z golom v protinapadu dosegel prvi zadetek v drugem polčasu. A se Celjanom nato ni uspelo še bolj približati, vratar Sergey Hernandez Ferrer je zbiral uspešna posredovanja v nizu. Na drugi strani se je ponovila zelo trdna in agresivna obramba gostiteljev iz prvega dela prvega polčasa in Celjani so v deseti minuti drugega dela znižali zaostanek na dva gola (20:22), ko je vratar Rok Zaponšek poslal žogo v prazno mrežo in je nato Žiga Mlakar zadel iz pol protinapada.

Vendar se je ponovil scenarij, Celjanom je zmanjkalo moči po izjemnem boju v obrambi, njihove napake pa je s protinapadi kaznoval nemški predstavnik in kmalu po polovici je imel znova pet in nato šest golov prednosti. Osem minut pred koncem je bilo 32:24 in tekma je bila odločena. Tim Cokan je bil z osmimi goli prvi strelec pri Slovencih, pet jih je dal Mitja Janc, po osem zadetkov sta na drugi strani vpisala tudi Omar Ingi Magnusson in Lukas Mertens.

Celjani stik z evropskimi prvaki držali do sredine prvega polčasa

SKUPINA B, 12. krog:
CELJE PIVOVARNA LAŠKO – MAGDEBURG 27:37 (12:18)
3123 gledalcev

Celje Pivovarna Laško: Zaponšek 1, Gaberšek, Perić, Marguč 1, Mazej 3, Cokan 8 (2), Čirović 1, Antonijević, Marić 1, Janc 5 (1), Milićević 4, Korže Lesjak, Malovič, I. Žabić, Mlakar 3, Rakita.

Magdeburg: Hernandez Ferrer, Portner, Meister, Chrapkowski 1, Musche, Claar 6, Kristjansson 1, Pettersson, Magnusson 8, Hornke 5, Weber, Lagergren 4, Mertens 8 (2), Jensen 2, Damgaard Nielsen, Bergendahl 2.

Sedemmetrovke: 3/4; 2/2.
Izključitve: 12 min; 6 min.


WISLA PLOCK – MONTPELLIER 22:18 (10:10)

VESZPREM - GOG GUDME 34:31 (19:13)

BARCELONA - PORTO 40:33 (20:15)

Vrstni red: Barcelona 22, Magdeburg 20, Veszprem 18, Montpellier 12, Gudme 10, Wisla 8,
Porto 6, Celje 0.