Rok Zaponšek in soigralci se bodo v sredo pomerili z evropskimi prvaki.  Foto: www.alesfevzer.com
Rok Zaponšek in soigralci se bodo v sredo pomerili z evropskimi prvaki. Foto: www.alesfevzer.com

Nemške zasedbe po mnenju trenerja Celjanov Alema Toskića ni mogoče ustaviti, prepričan pa je, da se njegovi varovanci izziva ne bodo ustrašili. Magdeburg je aktualni evropski prvak in trenutno zaseda drugo mesto v skupini B. Po porazih v prvih dveh krogih Lige prvakov so nanizali devet zmag in so ena izmed najbolj vročih ekip v Evropi. Gojijo hiter, atraktiven rokomet in so nevarni z vseh položajev. Tega se zavedajo tudi v celjskem taboru. Do tekme sta še dva dneva, ki ju bodo izkoristili za zadnje priprave na tekmo.

"Magdeburg trenutno igra najlepši in najhitrejši rokomet v Evropi. Tako rekoč nemogoče jih je ustaviti. Mi se zagotovo ne bomo ustrašili in se povlekli nazaj," je na novinarski konferenci pred tekmo, kot ga citira spletna stran kluba, dejal Toskić.

Na razpolago ima mlado zasedbo, ki ji takšni spopadi z evropskimi velikani pomagajo pri nabiranju izkušenj. "Imamo mlado ekipo, igralce, ki se razvijajo in jim takšne tekme ogromno dajo. Vsaka tekma proti najboljšim evropskim ekipam je dobra izkušnja, iz katere se lahko veliko naučijo. Ti mladi igralci si zaslužijo podporo s tribun in upam, da navijači pridejo v čim večjem številu."

Miličević prevzel vlogo prvega levega zunanjega
Po odhodu Anteja Ivankovića v Stuttgart je vlogo prvega levega zunanjega pri Celju prevzel Uroš Milićević. Večja odgovornost mu ne predstavlja večjega bremena, zgolj dodatno spodbudo.

"Že kot otrok sem sanjal, da bi igral v Ligi prvakov proti najboljšim evropskim ekipam. Večja vloga je nekaj, kar sem si želel, in na to gledam zgolj pozitivno, in ne kot dodaten pritisk. V sredo si želim bolje odpreti tekmo kot pred tednom dni v Franciji. Nasproti nam bo stal evropski velikan in želim si prikazati dobro predstavo," je dejal Miličević.

Celjani v Ligi prvakov še niso osvojili točke in so prikovani na dno skupine B. Wisla Plock in Porto imata tri kroge pred koncem na šestem oziroma sedmem mestu neulovljivo prednost šestih točk, zato bodo rokometaši iz knežjega mesta do konca evropske sezone igrali za prestiž. Nazadnje so bili nemočni v Montpellieru, tamkajšnja zasedba je dvoboj dobila z 32:21.

Bodnar: Celja bo stopnička višje, ki mi bo prinesla tudi možnost igranja v reprezentanci
V Celju so že povlekli potezo za prihodnjo sezono. Bodnar je raznovrsten igralec, ki lahko igra na levem in srednjem zunanjem položaju, obenem pa se dobro znajde tudi v obrambi. Trenutno še igra za Ferencvaros, ki med madžarsko elito zaseda peto mesto, v Evropskem pokalu pa je tudi po zaslugi 17 zadetkov Bognarja na dveh tekmah izločil Bešiktaš in se uvrstil v četrtfinale. Tam bo igrala tudi slovenska Krka.

"Občutki so odlični. Veselim se naslednjih treh let in mislim, da bodo zelo uspešna. Občutek imam, kot da že poznam to dvorano, saj je enaka kot v Veszpremu. Veselim se igranja tukaj in upam, da bom še napredoval kot igralec. Menim, da je Celja stopnička višje v moji karieri, ki mi bo prinesla tudi možnost igranja v državni reprezentanci," je dejal 23-letni Madžar.


Skupina B, 12. krog, sreda ob 18.45:
CELJE PIVOVARNA LAŠKO - MAGDEBURG

Ob 20.45:
WISLA PLOCK - MONTPELLIER

Četrtek ob 18.45:
VESZPREM - GOG GUDME

Ob 20.45:
BARCELONA - PORTO

Vrstni red: Barcelona 20, Magdeburg 18, Veszprem 16, Montpellier in Gudme po 10, Wisla in Porto po 6, Celje 0.