Patrik Leban je poudaril, da je Kiel višja in težja ekipa, zato jim hitra igra ne ustreza. Foto: www.alesfevzer.com
Patrik Leban je poudaril, da je Kiel višja in težja ekipa, zato jim hitra igra ne ustreza. Foto: www.alesfevzer.com

Celjani so se z zadnjimi zmagovalci Lige prvakov iz Kiela pomerili že enajstkrat. Dosegli so tri zmage in enkrat igrali neodločeno ter doživeli sedem porazov. Nazadnje so se pomerili lani jeseni, Kiel pa je v Zlatorogu zmagal s 35:24.

Izbranci Tomaža Ocvirka se bodo v Nemčijo odpravili na dan tekme s čarterskim poletom z ljubljanskega letališča. Celjanom je jasno, da so rokometaši iz Kiela, kjer že vrsto let igra slovenski reprezentant Miha Zarabec, favoriti, a bodo skušali pripraviti presenečenje. Prejšnji teden proti rokometnim velikanom iz Barcelone so bili blizu temu, a nato popustili v prelomnih trenutkih dvoboja.

Celjani so že pred zadnjima dvema tekmama osvojili sedmo mesto v svoji skupini, vse bolj pogosto pa pogledujejo na lestvico v skupini A. V osmini finala jih namreč čaka drugouvrščena ekipa iz te skupine, njihovi možni tekmeci pa so Flensburg-Handewitt, Kielce ali PSG.

Ocvirk bi rad ostal v ritmu tekem
"Obžalujemo, da konec minulega tedna nismo odigrali tekme s Trebanjci, saj bi z njo ostali v ritmu tekem. A spoštovali smo željo našega domačega tekmeca in pristali na prestavitev tekme v korist slovenskega rokometa. Premor smo znova zapolnjevali z višjo intenzivnostjo treningov, plus bi morala biti daljša priprava na tekmo s Kielom, a je bila ta nekoliko otežena, saj ni povsem jasno, v kakšni postavi in kako bodo Nemci igrali," je dejal Ocvirk.

"Proti Nantesu in Aalborgu so igrali v drugačni postavi, šele na tekmi z Berlinom sta se jim pridružila Sagosen in Zarabec, ki bosta gotovo igrala tudi v torek. Mi bomo poskušali nadaljevati z dobrimi predstavami, ki jih kažemo v tem letu. Naredili bomo vse, da bomo odigrali novo dobro tekmo proti aktualnemu evropskemu prvaku, kot športniki pa si seveda želimo to tekmo zmagati. Znova bomo priložnost ponudili nekaterim mladim igralcem, ki že vse od januarskih priprav kažejo, da se jim lahko zaupa in napredujejo," je še dodal Ocvirk.

Leban: Naša prednost je v hitrosti
"O moči Kiela nima smisla izgubljati besed. Aktualni evropski prvaki bodo gotovo igrali na polno, saj jim le zmagi prinašata tretje mesto in boljše izhodišče pred osmino finala. To pomeni, da bomo verjetno morali pokazati še nekaj več kot proti Barceloni, da se bomo lahko kosali z njimi," je sprva dejal izkušeni Patrik Leban.

"Kiel premore izjemne strelce od daleč, odličnega vratarja, agresivno obrambo, ampak tudi naša igra je trenutno na zelo visoki ravni. Naša prednost je morda v hitrosti, saj so višja in težja ekipa," je še dodal organizator celjske igre.


Skupina B, preložena tekma, torek ob 20.45:
KIEL – CELJE PIVOVARNA LAŠKO

14. KROG, sreda ob 18.45:
BARCELONA – MOTOR ZAPOROŽJE

VESZPREM – NANTES

Četrtek ob 17.00:
KIEL – ZAGREB

Ob 18.45:
AALBORG – CELJE PIVOVARNA LAŠKO

Vrstni red: Barcelona 26, Veszprem 19, Aalborg in Zaporožje po 14, Kiel 12, Nantes 11, Celje 6, Zagreb brez točk.


Skupina A, 14. krog, četrtek:
VARDAR – MEŠKOV BREST

KIELCE – FLENSBURG

ELVERUM – PORTO

PSG – PICK SZEGED

Vrstni red: Kielce in Flensburg 19, PSG 15, Pick Szeged 12, Meškov 11, Porto 10, Vardar
9, Elverum 5.