Celje ostaja pri eni zmagi v tej sezoni Lige prvakov, Pick Szeged pa po osmih krogih trdno drži 6. mesto v skupini, ki vodi v osmino finala. Foto: www.alesfevzer.com
Celje ostaja pri eni zmagi v tej sezoni Lige prvakov, Pick Szeged pa po osmih krogih trdno drži 6. mesto v skupini, ki vodi v osmino finala. Foto: www.alesfevzer.com

Že ob polčasu so gostje vodili s 13:20, sredi drugega polčasa pa se je Celjanom (zgrešili so štiri sedemmetrovke) uspelo približati na največ štiri gole (23:27 in 24:28).

Tilen Strmljan in Tim Cokan sta dosegla po pet golov, Aleks Vlah, prvi strelec sezone Lige prvakov, le dva. Celjski vratarji so zbrali le sedem obramb, Mirko Alilović na drugi strani kar 14. Pri gostih so bili od Slovencev v kadru Dean Bombač, Mario Šoštarić in Matej Gaber, ne pa tudi Borut Mačkovšek.

"Slabo smo začeli Ligo prvakov, danes je bila že tekma za biti ali ne biti. Ti dve točki smo zelo potrebovali. Z agresivno obrambo, hitrimi protinapadi in pametnim napadom smo jih znali ustaviti. Celjani so hitri v tranziciji, tako da je bil to ključ do uspeha," je povedal Matej Gaber, ki se ni vpisal med strelce, je pa igral pomembno vlogo v obrambi.

Slovenski prvaki so proti Pick Szegedu izgubili drugič v tednu dni, potem ko je bilo prejšnjo sredo na Madžarskem 36:27. Naslednja priložnost za zmago bo 7. decembra, ko v Zlatorog prihaja Elverum, kar bo priložnost za drugo zmago sezone.

Celjani drugič v enem tednu klonili pred Pickom

Liga prvakov, skupina B, 8. krog:
CELJE PIVOVARNA LAŠKO - PICK SZEGED 28:36 (13:20)

Celje Pivovarna Laško: Bojić, Belkaied, Gaberšek, Strmljan 5, Knez, Mazej 4, Cokan 5 (3), Marguč 1, Ivanković 4, Janc 1 (1), Muhović, Žabić 1, Mlakar 3, Vlah 2, Martinović 1, Suholežnik 1.

Pick Szeged: Alilović, Krivokapić, Tonnesen 3, Bodo 6, Martins Soares, Radivojević 3, Szita, Gaber, Šoštarić 3, Frimmel 6 (5), Banhidi 4, Alustiza 3, Bombač 4, Rosta 3, Christoffersen Blonz 1.

Sedemmetrovke: Celje Pivovarna Laško 8 (4); Pick Szeged 6 (5).

Izključitve: Celje Pivovarna Laško 14; Pick Szeged 10 minut.

ELVERUM - KIELCE 26:27

BARCELONA - KIEL 26:24

NANTES - AALBORG 35:28

Vrstni red: Barcelona 15, Kielce 14, Nantes 12, Aalborg 7, Kiel in Szeged po 6, Celje in Elverum po 2 točki.