Celje bo poskušalo v sredo drugič v tej sezoni zmagati v Ligi prvakov. Foto: www.alesfevzer.com
Celje bo poskušalo v sredo drugič v tej sezoni zmagati v Ligi prvakov. Foto: www.alesfevzer.com

V primeru poraza proti slovensko obarvanemu Picku iz Szegeda, kjer igrajo Dean Bombač, Matej Gaber, Borut Mačkovšek in Mario Šoštarić, bodo Celjani verjetno že zapravili vse možnosti za preboj v izločilne boje, saj bi zaostanek za šestim mestom znašal že štiri točke, kar pa bo za mlado celjsko zasedbo verjetno že prevelik zalogaj pred zadnjimi šestimi tekmami predtekmovanja.

Generalka pred pomembno tekmo je uspela – v državnem prvenstvu je Celje z 39:31 ugnalo Riko Ribnico. "Zelo smo veseli, da smo se po porazu na Madžarskem na najboljši mogoči način odzvali in si tako na obračunu proti Ribnici priigrali dobro popotnico za vnovični evropski dvoboj z ekipo iz Szegeda. Izhodišče je dobro, naša želja pa je, da v sredo ponovimo našo nedeljsko predstavo," je povedal Tim Cokan, ki je bil zelo vesel tudi množičnega obiska na zadnji tekmi proti Ribnici, ko se je v Zlatorogu zbralo 2100 gledalcev.

"Ekipo iz Szegeda dobro poznamo, nanjo smo se dodobra pripravili že prejšnji teden. Ključno bo, da odpravimo napake, ki smo jih naredili na Madžarskem, kjer smo dobro začeli, a nato padli v ritem črnih minut, kar so gostitelji znali izkoristiti," je še dodal 21-letni krilni igralec.

LIGA PRVAKOV – SKUPINA B, 8. krog, sreda:
CELJE PIVOVARNA LAŠKO – PICK SZEGED (ob 18.45)

ELVERUMKIELCE

BARCELONA – KIEL

Četrtek:
NANTES – AALBORG

Vrstni red: Barcelona 13, Kielce 12, Nantes 10, Aalborg 7, Kiel 6, Szeged 4, Celje in Elverum po 2.