Matjaž Tominec tudi na zahtevni sobotni tekmi računa na zmago. Foto: MMC RTV SLO
Matjaž Tominec tudi na zahtevni sobotni tekmi računa na zmago. Foto: MMC RTV SLO

Za Špance igra tudi Renato Vugrinec. Varovanci Matjaža Tominca so na gostovanju v Romuniji zapravili lepo priložnost za zmago. Steaua iz Bukarešte je bila večji del tekme v podrejenem položaju, v končnici tekme pa je prišla do pomembne zmage z 28:26. Cimos si je s tem porazom močno otežil pot do osvojitve tretjega mesta v skupini E, ki po prvem delu Lige prvakov prinaša nastop v evropskem pokalu pokalnih zmagovalcev.

Portland ima zelo močno ekipo
"V naši skupini ni enostavne tekme. V ekipo Portlanda se po poškodbah vrača nekaj pomembnih igralcev. Gre za izjemno močno ekipo. Naredili bomo vse, da bo v soboto spet lep rokometni praznik v Kopru. V naši ekipi zdravstveno stanje ni rožnato, saj vratar Stanić še čuti posledice poškodbe, težave s prstom ima tudi Konečnik. A to ne pomeni nič. Sobotna tekma za nas ni odločilna, vendar mi gremo vedno na zmago. Portland bo igral na polno, saj bi si z zmago v Kopru skoraj že zagotovil najmanj drugo mesto v skupini in napredovanje v drugi del Lige prvakov," je povedal Tominec.

"Čas bi že bil, da po odličnih prvih polčasih, ki smo jih pokazali proti Čehovskim Medvedom in Steaui, odigramo celotno tekmo na visoki ravni. Naša igra je kar tekoča, nekoliko šepamo v učinkovitosti. Španski Portland je velikan evropskega rokometa, vendar se ne nameravamo predati. Napovedujem trd boj in igralci bomo na igrišču dali vse od sebe," pravi Matjaž Hribar.

Pravico bosta delila uveljavljena Nemca Frank Lemme in Bernd Ullrich.

Skupina E, 3. krog, sobota ob 17.45:
CIMOS KOPER - PORTLAND SA

Nedelja:
STEAUA - ČEHOVSKI MEDVEDI

Lestvica:                            
ČEHOVSKI MEDVEDI     2  2 0 0 +15  4 
PORTLAND SA          2  1 0 1   0  2 
STEAUA               2  1 0 1  -6  2 
CIMOS KOPER          2  0 0 2  -9  0 
C. R.