Celjani se zavedajo, da je pred njimi izjemno zahtevna tekma. Že na prvi medsebojni tekmi v Zlatorogu, ki so jo Danci konec septembra dobili z 29:28, so se lahko prepričali, da se s tekmeci iz Aalborga lahko enakovredno kosajo, a le, če prikažejo popolno zbrano predstavo.

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so tri kroge pred koncem skupinskega dela v dobrem položaju, da se prebijejo v izločilne boje. Foto: www.alesfevzer.com
Rokometaši Celja Pivovarne Laško so tri kroge pred koncem skupinskega dela v dobrem položaju, da se prebijejo v izločilne boje. Foto: www.alesfevzer.com

Ocvirk: Ponoviti moramo drugi polčas proti PSG-ju
"Analizirali smo tekmo z Aalborgom iz Zlatoroga in videli, da smo takrat največ napak naredili v obrambi. Ta je zdaj gotovo na višji ravni in napake z začetka sezone se nam ne ponavljajo več. Odigrati moramo na ravni, kot smo igrali v nedeljo proti PSG-ju v drugem polčasu, paziti pa moramo na njihove nasprotne napade. Danska krila so izjemno neugodna, gre za ekipo, ki goji skandinavski slog rokometa, posebna pozornost mora biti tako tudi na disciplinirani igri v napadu in čim manjšem številu izgubljenih žog,"
je pred nedeljsko tekmo dejal celjski trener Tomaž Ocvirk. "Predvsem bo pomembno, da tekmo odigramo odločno, samozavestno, predrzno in da gremo v tekmo s prepričanjem, da jo lahko dobimo," je še dodal celjski strateg.

Portugalec Diogo Silva se je pred kratkim vrnil na igrišča po poškodbi gležnja. Prvo domačo tekmo z Aalborgom je odigral zelo dobro in bil takrat z Josipom Šarcem prvi strelec Celjanov. Tudi pred gostovanjem na Danskem je prepričan, da lahko premagajo ekipo, ki je manjše presenečenje v tej sezoni.

Diogo Silvo: Na Danskem z zmagovalno miselnostjo
"Verjamem, da lahko zmagamo na Danskem. S takšno miselnostjo moramo odpotovati tja, se pa seveda zavedamo, da nas čaka zahteven in zelo dober nasprotnik. Imajo dobre igralce, izpostavil bi Henrika Mollgaarda, ki je odličen in zelo izkušen ter v vsakem trenutku povleče pravo potezo, zato bomo morali nanj še posebej paziti. A dobri so tudi drugi in morali bomo biti na najvišji ravni, da jih bomo lahko premagali. Kakovost imamo, to smo pokazali že na prvi tekmi v Celju, ki smo jo nesrečno izgubili,"
je dejal Silva.

Aalborg je trenutno na četrtem mestu Lige prvakov, na dosedanjih 11 tekmah pa je dosegel pet zmag, enkrat igral neodločeno in doživel pet porazov. V danskem prvenstvu ima osem točk prednosti pred drugouvrščenim Holstebrojem.

Celjani v dobrem položaju za osmino finala
Celjska zasedba je trenutno na šestem mestu v svoji skupini Lige prvakov in ima lepe možnosti, da se prebije v osmino finala, pred Elverumom in Zagrebom pa ima tri točke prednosti. Slovenski prvaki bodo po nedeljski tekmi v Aalborgu odigrali še dve zahtevni preizkušnji: 23. februarja bodo gostili tekmece iz Barcelone, tri dni pozneje (26.) pa gostovali v Flensburgu.

12. KROG, skupina A:

Sobota:
ELVERUM - FLENSBURG

BARCELONA - ZAGREB

Nedelja ob 16.50:
AALBORG - CELJE PL

PICK SZEGED - PARIS SG

Lestvica:              
BARCELONA       11 10 0 1 20
PICK SZEGED      11 8 2 1 18
PARIS SG        11 9 0 2 18
AALBORG        11 5 1 5 11
FLENSBURG       11 4 1 6  9
CELJE PIV. LAŠKO    11 3 0 8  6
ELVERUM        11 1 1 9  3
ZAGREB         11 1 1 9  3

Skupina B

KIEL - VESZPREM 29:28 (15:15)

Sobota:
VIVE KIELCE - PORTO
MONTPELLIER - MEŠKOV BREST
VARDAR - ZAPOROŽJE

Lestvica:              
KIEL          12 9 2 1 20
VESZPREM        12 8 0 4 16
MONTPELLIER      11 6 1 4 13
VIVE KIELCE      11 5 2 4 12
PORTO         11 4 2 5 10
VARDAR         11 4 1 6  9
MEŠKOV BREST      11 3 0 8  6
MOTOR ZAPOROŽJE    11 1 2 8  4

POKAL EHF, SKUPINA C, 2. krog, nedelja ob 18.45:
GORENJE VELENJE - NANTES

ADEMAR LEON - MAGDEBURG 27:31 (14:12)

Lestvica: Magdeburg 4, Nantes 2, Ademar in Gorenje brez točk.

V četrtfinale napredujeta najboljši dve ekipi.