Evropsko prvenstvo se bo začelo naslednji teden. Foto: EPA
Evropsko prvenstvo se bo začelo naslednji teden. Foto: EPA

Ta je bila po prihodu iz Hrvaške v Slovenijo poslana v samoizolacijo. Zanjo je evropsko prvenstvo izgubljeno. Druge rokometašice in člani strokovnega vodstva so uspešno prestali teste.

"Aneja Beganović je zagotovo naša najboljša krožna napadalka v napadu, zato bo njena odsotnost za našo reprezentanco velik primanjkljaj. Naši udarni sili na tem igralnem mestu na evropskem prvenstvu bosta tako Nataša Ljepoja in Valentina Tina Klemenčič," je dejal selektor Uroš Bregar.

Pod vodstvom Bregarja v Laškem vadi 19 igralk. Po zadnjem testiranju se je reprezentanci pridružilo še sedem igralk Krima Mercatorja. "Veseli me, da smo se preostali končno zbrali in da bomo začeli skupne treninge. V sredo smo si ogledali tekmo med Norveško in Dansko, s katero se bomo srečali na prvi tekmi prvenstva. Priprave za nastop na evropskem prvenstvu in obračun z Dankami so se začele," je še dodal Bregar.

Slovenska ekspedicija se bo na Dansko odpravila na začetku prihodnjega tedna, kjer bo, tako kot v obdobju priprav v Laškem, bivala v t. i. mehurčku ter pod strogimi zdravstvenimi in varnostnimi ukrepi.

V skupinskem delu se bo Slovenija pomerila z Dansko (4. decembra), Francijo (6. decembra) in Črno goro (8. decembra). Tri najboljše izbrane vrste bodo napredovale v drugi del tekmovanja in se križale s tremi najboljšimi iz skupine B, v kateri so Rusija, Švedska, Španija in Češka.
V skupini C nastopajo Nizozemska, Madžarska, Srbija in Hrvaška, v skupini D pa Romunija, Norveška, Nemčija in Poljska.

Pod Bregarjevim vodstvom v Laškem vadijo igralke:
- vratarke: Amra Pandžić (Kastamonu Belediyesi), Maja Vojnović (Krim Mercator) in Branka Zec (Waiblingen);
- krilne igralke: Ema Abina, Tija Gomilar Zickero, Maja Svetik (vse Krim Mercator) in Živa Čopi (Krka Novo mesto);
- zunanje igralke: Barbara Lazović, Elizabeth Omoregie (obe Bukarešta), Ana Gros (Brest), Tjaša Stanko (Metz), Ana Abina, Erin Novak (obe Krka Novo mesto), Nuša Fegic (Mlinotest Ajdovščina), Hana Vučko, Nina Žabjek (obe Krim Mercator) in Nina Zulić (Kastamonu Belediyesi);
- krožni napadalki: Valentina Klemenčič in Nataša Ljepoja (obe Krim Mercator).