V reprezentanco se vrača Barbara Lazović, ki za Slovenijo ni igrala od evropskega prvenstva 2016. Za njeno vrnitev se je zavzel tudi predsednik RZS-ja Franjo Bobinac. Foto: Reuters
V reprezentanco se vrača Barbara Lazović, ki za Slovenijo ni igrala od evropskega prvenstva 2016. Za njeno vrnitev se je zavzel tudi predsednik RZS-ja Franjo Bobinac. Foto: Reuters

Evropska rokometna zveza je sporočila, da so danski prireditelji od svoje vlade dobili zeleno luč za organizacijo turnirja med 3. in 20. decembrom v Herningu in Koldingu. Novico so z navdušenjem sprejeli v slovenski reprezentanci. Na prvi zbor v nedeljo je prišlo zgolj pet igralk, danes se jim bodo pridružile Nina Zulić, Amra Pandžić, povratnica Barbara Lazović ter Elizabeth Omoregie, ki bo sploh prvič oblekla dres slovenske izbrane vrste na velikem tekmovanju. Prva zvezdnica slovenske reprezentance in desna zunanja igralka francoskega Bresta Ana Gros ter srednja zunanja igralka francoskega Metza Tjaša Stanko bosta na priprave prišli v torek zjutraj.

Težave rokometašic zaradi koronavirusa

Kdaj pride druščina iz Krima, še ni znano
V tem trenutku še ni znano, kdaj se bodo pripravam pridružili selektor Uroš Bregar in vseh osem igralk Krima Mercatorja ter krožna napadalka hrvaške Podravke Aneja Beganović. Vsi so v samoizolaciji, potem ko je testiranje ‒ po sobotnih tekmah Lige prvakinj Krima proti Ferencvarosu ter Podravke proti moskovskemu CSKA-ju ‒ pokazalo, da je bila ena igralka slovenske in hrvaške ekipe pozitivna na novi koronavirus.

"V tem trenutku zares ne vem, kdaj se bodo igralke Krima skupaj z Bregarjem in Beganovićeva pridružili reprezentanci v Laškem. Prav vsi bodo danes znova opravili testiranje, rezultate pa bomo prejeli v večernih urah. Bolj natančno informacijo v zvezi s tem bom lahko posredovala šele v torek," je dejala vodja slovenske reprezentance Anja Frešer.

Norveška odpovedala soorganizacijo EP-ja, pozivi k prestavitvi moškega SP-ja

Glavno je, da EP zagotovo bo
Do Bregarjevega prihoda v Laško bodo priprave potekale pod vodstvom njegovega pomočnika Salvadorja Krajnčiča in trenerja za telesno pripravo Gašperja Kovača.

"Prihod na priprave je bil zares nenavaden. Peščica igralk se ni mogla niti pozdraviti, saj nas je najprej čakalo testiranje. A taka je trenutno realnost, skupaj s soigralkami jo moramo sprejeti," je povedala vratarka Branka Zec in dodala:

"Najpomembneje je, da smo tik pred začetkom današnje novinarske konference dobili potrditev bližnjega evropskega prvenstva na Danskem. Tega sem skupaj s svojimi soigralkami najbolj vesela."

Slovenska reprezentanca se bo v okviru skupine A v Herningu pomerila s Francijo, Črno goro in Dansko. V skupini B bodo nastopile Rusija, Švedska, Španija in Češka, v skupini C Nizozemska, Madžarska, Srbija in Hrvaška, v skupini D pa Romunija, Norveška, Nemčija in Poljska.

Na treningu slovenskih rokometašic prisotnih le pet igralk

Seznam reprezentantk
- vratarke: Amra Pandžić (Kastamonu Belediyesi), Maja Vojnović (Krim Mercator) in Branka Zec (Waiblingen);
- krilne igralke: Ema Abina, Tija Gomilar Zickero, Maja Svetik (vse Krim Mercator) in Živa Čopi (Krka Novo mesto);
- zunanje igralke: Barbara Lazović, Elizabeth Omoregie (obe Bukarešta), Ana Gros (Brest), Tjaša Stanko (Metz), Ana Abina, Erin Novak (obe Krka Novo mesto), Nuša Fegic (Mlinotest Ajdovščina), Hana Vučko, Nina Žabjek (obe Krim Mercator) in Nina Zulić (Kastamonu Belediyesi);
- krožne napadalke: Aneja Beganović (Podravka), Valentina Klemenčič in Nataša Ljepoja (obe Krim Mercator).