Trenerji 14 prvoligašev so cilje pred novo sezono prestavili prek videokonference. Foto: Twitter RZS
Trenerji 14 prvoligašev so cilje pred novo sezono prestavili prek videokonference. Foto: Twitter RZS

Sezona 2020/21 bo v primerjavi z minulimi leti precej spremenjena. V njej bo nastopilo 14 namesto dosedanjih 12 ekip in bo potekala po dvokrožnem sistemu. V novi sezoni po rednem delu ne bo končnice, razlogi za to pa so večje število klubov in obsežen reprezentančni program slovenske moške rokometne reprezentance.

Gledalci v Ribnici, Ormožu, Kopru, Škofji Loki, Slovenj Gradcu in Mariboru

Slovenski klubi so prek RZS neprestano v stiku z Nacionalnim inštitutom za javno zdravje (NIJZ). Iz različnih razlogov bodo nekatere tekme uvodnega kroga minile brez pristnosti gledalcev (Celje, Velenje, Dobova oziroma nadomestna lokacija Brežice, Ljubljana in Trebnje), v nekaterih krajih pa bodo v omejenem številu (Ormož, Ribnica, Koper, Škofja Loka, Slovenj Gradec in Maribor). Vsi klubi si predvsem želijo, da bi nova sezona minila brez pretresov in prisilnih prekinitev.

Naslov državnih prvakov branijo Celjani. Foto: www.alesfevzer.com
Naslov državnih prvakov branijo Celjani. Foto: www.alesfevzer.com

Ocvirk: Vemo, da smo favoriti, a to moramo dokazati
Celjska zasedba kljub določeni kadrovski prevetritvi ostaja prva favoritinja v novi sezoni. V mestu ob Savinji ne skrivajo, da želijo osvojiti osmi zaporedni in skupno 25. naslov državnih prvakov. "Sezona bo zelo težka in naporna, vzporedno z državnim prvenstvom bomo namreč nastopili tudi v prenovljeni ligi prvakov. Na vseh domačih tekmah bomo morali prikazati zbrane predstave, vsak poraz pa bo zavoljo novega tekmovalnega sistema lahko že usoden. Vemo, da smo favoriti, a to moramo dokazati na igrišču," pravi celjski trener Tomaž Ocvirk.

Zorman: Težko je načrtovati, gremo iz tekme v tekmo
"Pred nami je izjemno zanimiva sezona. Vsi klubi so naredili korak ali dva naprej. Nastopili bomo na domačem in mednarodnem prizorišču, kar je za naš klub nekaj novega. V trenutnih zdravstvenih razmerah je zelo težko načrtovati, gremo iz tekme v tekmo,"
pravi strateg ambicioznih Trebanjcev Uroš Zorman.

Jovičić: Želimo si višje kot v lanski sezoni
"Upam, da bomo celotno sezono izpeljali v miru in da se bodo ekipe ognile poškodbam po šestmesečni prekinitvi,"
je bil na današnji videokonferenci dokaj redkobeseden trener Ribničanov Damjan Škaper, medtem ko je prvi mož stroke pri Velenjčanih Zoran Jovičić dodal: "Velenjčani vselej merijo na najvišja mesta. Tako je tudi pred to sezono, čeravno je odšlo sedem igralcev. V delo smo vključili številne mlade rokometaše, na njih bo tudi slonela naša igra. Moja želja je, da sezono končamo na višjem mestu kot v minuli sezoni."

Rapotec: Čudežev ne smemo pričakovati
"Ekipa je v pripravljalnem obdobju dobro delala, a čudežev ne smemo pričakovati,"
pravi trener Kopra Uroš Rapotec, medtem ko je dolgoletni trener Ormoža Saša Prapotnik dodal: "Pred nami je zahtevna sezona. Upam na dobre predstave mojih varovancev in obstanek v ligi."

Beguš: Pred nami je zelo specifična sezona
"Težko bomo ponovili lansko sezono, saj smo močno spremenili igralsko zasedbo. Pred nami je hud boj za vsak košček igrišča, upam, da bo moja ekipa napredovala iz tekme v tekmo,"
pravi trener Dobove Benjamin Teraš, medtem ko je strateg Škofjeločanov Robert Beguš prepričan, da je pred njimi še ena "zelo specifična sezona" in izrazil upanje, da se bo tudi končala. Trener Krke Roman Zarabec in Slovenj Gradca Sebastjan Sovič pričakujeta korak naprej v primerjavi z minulo sezono, prav tako povratnik na slovensko sceno in novi trener Maribora Siniša Markota.

Novinca med elito Ljubljana in Grosist Slovan
Trdno na tleh ostajata tudi stratega obeh novincev na veliki sceni. "Pred dvema letoma je bila elitna liga znanstvena fantastika za mojo ekipo, zdaj pa smo v njej. Moja želja je, da moji varovanci nadgradijo predstave iz zadnjih dveh sezon," pravi trener Ljubljane Bojan Čotar, medtem ko je njegov kolega s Kodeljevega Aleš Repina dodal: "Naša prva želja je, da se tekmovanje odvije brez prekinitev. Prepričan sem, da se bodo moji varovanci na sleherni tekmi borili do zadnjega diha."

Začenja se državno prvenstvo v rokometu

ROKOMET

DRŽAVNO PRVENSTVO (M)

LIGA NLB, 1. krog

Sreda ob 19.00:
TRIMO TREBNJE – KOPER

Sobota ob 18.00:
CELJE PIVOVARNA LAŠKO – GROSIST SLOVAN

Ob 19.00:
JERUZALEM ORMOŽ – DOBOVA

RIKO RIBNICA – URBANSCAPE LOKA

KRKA – SLOVENJ GRADEC 2011

BUTAN PLIN IZOLA – MARIBOR BRANIK

GORENJE VELENJE – LJUBLJANA


Velenjčane v 2. krogu čakajo Italijani

Evropska rokometna zveza je pretekli teden zavoljo negotovih zdravstvenih razmer za en mesec prestavila tekme v evropskem pokalu, danes pa je na Dunaju izžrebala pare 2. kroga evropskega pokala. Velenjsko Gorenje se bo pomerilo z italijansko ekipo Ego Handball Siena. Gorenje bo prvo tekmo drugega kroga igralo 14. ali 15., povratno pa 21. ali 22. novembra.