Jan Grebenc je dosegel štiri gole. Foto: www.alesfevzer.com
Jan Grebenc je dosegel štiri gole. Foto: www.alesfevzer.com

Ribničani so se v prvem polčasu dobro zoperstavili Francozom, sicer prehitro zapravili nekaj (proti)napadov, a po 30. minutah zaostajali za en gol (14:15). Saint-Raphael si več kot dveh golov prednosti ni priigral, tudi zaradi trenutkov nezbranosti na obeh straneh.

Po slabih treh minutah nadaljevanja je Ribnica izenačila, pred tem in tudi po tem pa je imela priložnost vsaj še za kakšen gol, a je ni izkoristila. V 37. minuti je varovancem Roberta Beguša le uspelo povesti (17:16), toda po 40. minutah so sledili črni trenutki Ribnice, štiri obrambe vratarja Slaviše Djukanovića (na koncu jih je zbral kar 17), Saint-Raphael pa je z delnim izidom 4:0 spet vodil s +3.

Toda Ribnica se ni predala, poskušala je na vse mogoče načine, zapravila napad, s katerim bi se približala na gol zaostanka, a nato pet minut pred koncem prejela gol ter se spet znašla v zaostanku z 22:25. Jošt Perovšek je z obrambo svojim soigralcem dal še eno priložnost, da skušajo spreobrniti tekmo, toda strel Jana Grebenca je domača obramba blokirala, ko je minuto in pol pred koncem s sedmih metrov zadel Raphael Chaucheteux, je bila tekma dokončno odločena.

POKAL EHF, skupina A, 4. krog:
SAINT RAPHAEL (FRA) - RIKO RIBNICA
26:22 (15:14)

Saint-Raphael: Đukanović, Krantz 4, Simicu 3, Sarmiento 5, Mathias, Lynggaard 1, Popescu, Jurka 3, Caucheteux 7, Stehlik, Vigneron, Trottet, Krakowski, Belin, Karalek 3, Hmam.

Riko Ribnica: Fink 2, Grebenc 4, Knavs, Henigman 2, Skušek 3, Pucelj 1, Pahulje, Nosan 4, Klarič, Kovačič 1, Kljun, Perovšek, Setnikar 1, Kulenović 4, Košmrlj.

Sedemmetrovke: 3/3; 1/1

Izključitve: 12 min; 12 min



GUDME (DAN) - FÜCHSE BERLIN
26:31 (10:13)

Vrstni red: Füchse Berlin 8, Gudme in Saint Raphael 4, Riko Ribnica brez točk.