Dragan Gajić je bil z 8 goli najboljši strelec prve tekme. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Dragan Gajić je bil z 8 goli najboljši strelec prve tekme. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Slovenci
Slovenci tudi na Poljskem obljubljajo borbeno igro. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Slovenci še enkrat s Poljaki

Slovenci so se po lepi zmagi v Stožicah (30:28) na Poljsko odpravili dobro razpoloženi in neobremenjeni. Nekaj grenkega priokusa je pustila le odsotnost Marka Bezjaka, ki bo moral zaradi poškodbe stranske vezi v desnem kolenu počivati šest tednov. Tudi kapetan Uroš Zorman ima bolečine v rami, a bo stisnil zobe.

Pritisk bo na strani Poljakov, ki so na treh tekmah oddali že tri točke, zato si novega spodrsljaja ne smejo privoščiti. Za razliko od njih so Slovenci precej bolj sproščeni. Selektor Boris Denič bo tako kot na prvi tekmi v ogenj poslal vse igralce. Z novo zmago bi se Slovenija že uvrstila na evropsko prvenstvo leta 2012 v Srbiji.

Prenos na TVS 2 in na MMC-ju.

Poljaki vajeni težkih tekem, vsi Slovenci ne
"Proti Poljski ne nameravamo igrati sproščeno. Res je, da smo zmagali na vseh treh dosedanjih tekmah, a ne smemo pozabiti, da so pred nami še trije dvoboji. Dokler se ne uvrstimo na evropsko prvenstvo v Srbiji, do tedaj bomo napeti," je uvodoma dejal Denič in dodal: "V tem trenutku me bolj zanima reakcija moje ekipe na dejstvo, da bo v treh dneh igrala dve težki tekmi. Nekateri moji varovanci so usposobljeni za tako zgoščen program tekem, večina pa ne. Poljska je na tem področju v izraziti prednosti, saj je večina njenih igralcev navajena igrati v tem ritmu. Malo se bojim izčrpanosti mojih igralcev po zares težki tekmi v Stožicah, predvsem pa tega, da so malce 'sproščeni', kar se nam lahko maščuje."

Sodila bosta Francoza Thierry Dentz in Denis Reibel, delegat pa bo Finec Tapio Arponen.

SKUPINA 3, 4. krog

Sobota ob 14.30:
POLJSKA - SLOVENIJA

Nedelja ob 17.00:
UKRAJINA - PORTUGALSKA

Lestvica:                              
SLOVENIJA 3 3 0 0 +11 6 točke
PORTUGALSKA 3 1 1 1 +9 3
POLJSKA 3 1 1 1 +6 3
UKRAJINA 3 0 0 3 -26 0
Na EP se uvrstita prvouvrščeni ekipi.
Slovenci še enkrat s Poljaki