Slovenski rokometaši na SP-ju še ne poznajo poraza. Foto: RZS
Slovenski rokometaši na SP-ju še ne poznajo poraza. Foto: RZS

Slovenija je kot edina neporažena ekipa skupine A (dosegla je pet zmag) zasedla sam vrh, tako da jo v izločilnih bojih čaka četrtouvrščena ekipa skupine B – Južna Koreja.

Na današnji tekmi za prvo mesto sta Slovenija in Španija odigrali napet obračun.

Slovenci so slabo začeli tekmo, skoraj štiri minute niso dosegli gola, po treh zapravljenih napadih je prvi zadel Gregor Ocvirk. Po desetih minutah igre je bil izid izenačen (2:2), Slovenija pa je na krilih Ocvirka, ki je dosegel štiri gole, povedla z 10:6. Španci so se z delnim izidom vrnili in izenačili (10:10), vsaka ekipa je do polčasa dosegla še po en gol (11:11).

Španci so dobro igro nadaljevali tudi po vrnitvi z odmora, povedli so z dvema goloma prednosti (12:14). Nato je dva zaporedna gola dosegel Ocvirk za ponovno priključitev (14:15). Slovenija je z razpoloženim vratarjem, ki je branil poskuse Špancev, in učinkovitim napadom spet povedla – Matic Pipp je s tretjim golom s krila poskrbel za +2 (18:16). Pri Slovencih se je razigral tudi Miha Kotar, s svojim tretjim golom je Slovenijo držal v prednosti dveh golov (19:17), ko je gol dodal še Marko Kotar, pa je Slovenija vodila za tri (20:17). Španci se niso predali, pol minute do konca so znižali zaostanek na en gol (22:21), več kot to pa jim ni uspelo.

Ocvirk je bil najboljši posameznik tekme, na koncu je zbral 10 golov.

Saša Prapotnik, selektor Slovenije: "Tekma je bila zelo temperamentna. Pokazali smo pravi karakter in dokazali, da verjamemo vase. To nas je po zaostanku vrnilo v igro. Pomembno je, da še naprej vztrajamo na začrtani poti, ki jo krasi izjemna obramba. V nadaljevanju bi želel, da izpilimo napad, dodamo kakšen protinapad in dosežemo kakšen lahek gol."

SVETOVNO PRVENSTVO (U-21)
SKUPINA A, Vigo (Španija)

Zadnji krog predtekmovanja:
SLOVENIJA - ŠPANIJA 22:21 (11:11)
Ocvirk 10, Pipp, Mar. in Mat. Kotar po 3, Horžen 2, Žabić 1; Perez 8, Rovira, Caballero in Ugartebru po 3.


JAPONSKA - ZDA 21:20
SRBIJA - TUNIZIJA 23:29

Vrstni red: Slovenija 10, Španija 8, Tunizija 6, Srbija 4, Japonska 2, ZDA 0 točk.


OSMINA FINALA, Vigo/Pontevedra
Sreda ob 16.30 (Vigo):
SLOVENIJA - JUŽNA KOREJA

DANSKA - MADŽARSKA
EGIPT - SRBIJA
NORVEŠKA - BRAZILIJA
PORTUGALSKA - NEMČIJA
HRVAŠKA - ISLANDIJA
TUNIZIJA - ŠVEDSKA
FRANCIJA - ŠPANIJA