Amra Pandžić je v drugem polčasu ob pritisku Koreje zbrala pet obramb. Foto: EPA
Amra Pandžić je v drugem polčasu ob pritisku Koreje zbrala pet obramb. Foto: EPA

"To je bila za nas izjemno pomembna tekma, sploh po torkovi selitvi in zgodnjem terminu tekme. Korejke na drugi strani so namreč imele na voljo dvodnevni počitek. Za nami je uspešno opravljen velik izziv. Izjemno sem hvaležen dekletom, da so prikazala takšno igro. V končnici se nam je sicer v igri primeril padec, a prepričan sem, da se ga že dan po tekmi ne bomo več spominjali, niti kakšnega gola, ki bi ga morali zadeti," je tekmo ocenil selektor Dragan Adžić.

Slovenske rokometašice ugnale še Korejke

Z delnim izidom 8:2 prevzele nadzor
Korejke so vodile le na začetku tekme (1:0 in 2:1), sledile so izjemne slovenske minute, ko je igralkam v belih dresih v vsega osmih minutah uspela serija 8:2 (v tem obdobju je Tamara Mavsar dosegla tri gole) in Slovenija je povedla z 9:4. Azijske prvakinje so se nato približale na 14:12, a končnica je spet pripadla Slovenkam, ki so na odmor odšle s prednostjo petih golov (19:14). V prvem delu je bila s petimi zadetki strelsko najbolj razpoložena krožna napadalka Nataša Ljepoja.

Aljo Varagić so izbrali za igralko tekme. Foto: EPA
Aljo Varagić so izbrali za igralko tekme. Foto: EPA

Malo grenkega priokusa zaradi napak ob koncu
V drugem polčasu so Slovenke povedle že za deset zadetkov, a si na koncu privoščile preveč napak, tako da so Korejke zaostanek zmanjšale na štiri gole (29:25). V vratih je bila razpoložena Amra Pandžić, tako da kakšne napete končnice k sreči ni bilo. V slovenski izbrani vrsti so največ zadetkov dosegle Tamara Mavsar (9), Alja Varagić (7) in Nataša Ljepoja (6). "Zelo vesela sem zmage, je pa malo grenkega priokusa, ker smo zapravile visoko prednost. A vseeno – proti predstavnicam netipičnega rokometa smo od prve do zadnje minute nadzorovale položaj," je za Val 202 povedala Tamara Mavsar.

V petek s favoritinjami turnirja
Varovanke Dragana Adžića se bodo v petek pomerile z aktualnimi evropskimi in svetovnimi prvakinjami Norvežankami (20.30), morebiten podvig pa bi jim odprl vrata za preboj v četrtfinale. V nedeljo sledi še dvoboj z Avstrijkami (18.00). V četrtfinale bosta napredovali najboljši reprezentanci skupine II, za preostale pa bo svetovnega prvenstva konec. Slovenkam bi veliko pomenilo tudi tretje mesto v skupini, saj bi se s tem uvrstile v aprilske kvalifikacije za OI v Parizu.

Zadnjih pet minut tekme Slovenija - Južna Koreja
Tamara Mavsar: Zmaga z malce grenkim priokusom

SP v rokometu, drugi del, skupina II

JUŽNA KOREJA – SLOVENIJA 27:31 (14:19)

Južna Koreja: Song, E. Shin 5, Ryu 12 (3), Jeong, Park, S. Jo, Eunh. Kang, E. Jo 1, Woo 5 (1), Euns. Kang, Jeon, Yun 2, Gim 1, J. Shin 1, Lee, Kim.

Slovenija: Vojnovič, Pandžić, Klemenčič, Jurič, Gros 5 (2), Marković, Spreitzer, Stanko 1, A. Abina 2, Mavsar 9, Ljepoja 6, Varagić 7 (1), Lazović, Svetik, Hrvatin, E. Abina 1.

Sedemmetrovke: Južna Koreja 4 (4), Slovenija 3 (4).

Izključitve: Južna Koreja 4, Slovenija 8 minut.

Rdeči karton: Song (45.).


FRANCIJA – AVSTRIJA 41:27 (25:14)

NORVEŠKA – ANGOLA 37:19 (20:9)

Vrstni red: Norveška in Francija po 6, Slovenija 4, Avstrija 2, Angola in Južna Koreja 0.

Lestvico zagotavlja Sofascore