Jure Dolenec se zaveda, da so Velenjčani storili velik korak proti ubranitvi naslova. Foto: Aleš Fevžer
Jure Dolenec se zaveda, da so Velenjčani storili velik korak proti ubranitvi naslova. Foto: Aleš Fevžer
Branko Tamše
Branku Tamšetu je uspelo svoje varovance odlično pripraviti in motivirati za obračun s Celjani. Foto: Aleš Fevžer
Marko Bezjak
Marko Bezjak je imel niti velenjske igre vseskozi v svojih rokah. Foto: Aleš Fevžer
Vladan Matić
Celjani so morali še tretjič v letošnji sezoni državnega prvenstva priznati premoč Velenjčanom. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Gašper Marguč
Gašper Marguč meni, da je prišlo na krila premalo žog. Foto: Aleš Fevžer
Velenjčani tokrat prepričljivo boljši

Velenjčani so v izjemnem vzdušju skorajda polnega Zlatoroga vodili od prve do zadnje minute in na trenutke povsem zasenčili gostitelje, ki se jim ob izjemno agresivni obrambi gostov "za učbenike" ni uspelo razigrati. "Ose" - vzdevek rokometašev Gorenja - so bile tako v soboto zvečer bolj podobne "sršenom".

V obračunu visokega ritma so varovanci Branka Tamšeta dokazali, da so še vedno najboljša ekipa v Sloveniji. Naslov prvaka si lahko z "neresnim" pristopom odvzamejo le sami, kakovost je pač na njihovi strani.

Dolenec: Nismo jim dovolili protinapada
"Res super tekma, lep ambient. Čestitam vsem, ki so prišli na tekmo, tudi nasprotniku, ki po mojem mnenju ni odigral slabe tekme, saj se je zelo boril. Mi smo tekmo dobili v obrambi, kjer domačim nismo dovolili praktično nobenega protinapada, mogoče le v zadnjih minutah kakšnega. Dokazali smo vsem, ki so o nas dvomili, da imamo še vedno željo biti prvi in da smo po mojem še vedno najboljša ekipa v Sloveniji. Mogoče smo rabili tako tekmo, da pridemo malo pod pritisk in da se moramo spet spravimo skupaj kot ekipa. Definitivno to še ni zmaga za naslov prvaka, saj nas čaka še kar nekaj težkih tekem. Upam pa, da smo se vrnili na nivo, ki smo ga držali sezono in pol. Nobenega nasprotnika ni za podcenjevati. Vsaka naslednja tekma je za nas derbi," je po tekmi dejal Jure Dolenec, ki je bil s sedmimi goli ob Marku Bezjaku najboljši strelec Velenjčanov.

Tamše vesel popolne obrambe
Zadovoljstva ni skrival niti trener Gorenja Branko Tamše: "Tekmo lahko ocenim z deset, čeprav je bilo kar nekaj napak. Nismo odigrali popolno, sem pa vesel, da smo odigrali obrambo, kot sem si jo želel. Že prej sem dejal, da če Celjane zadržimo nekje na 25 golih, potem imamo možnosti v Zlatorogu. To se je uresničilo. Fantje so garali v obrambi, zabili veliko golov iz protinapadov in polprotinapadov. Dovolili so si tri zgrešene sedemmetrovke, a to ni vplivalo, saj je obramba ključ do uspeha. To jim vseskozi govorim in to se je danes tudi potrdilo. Pohvalil bi tudi ambient. Vesel sem, da se v Sloveniji dogaja to, da Gorenje in Celje lahko privabita tolikšno množico, in to je samo v dobro slovenskega športa. Hvala igralcem za to zmago, hvala vsem navijačem, še posebej tistim, ki so navijali za nas. O naslovu prvaka je še brezpredmetno razmišljati. Mi bomo vsako naslednjo tekmo odigrali resno. Od zdaj naprej nas zanima samo Trebnje in nič drugega."

Cehte: Celje se ni moglo kosati z nami
Klemen Cehte
je s štirimi goli na začetku tekme poskrbel za hitro vodstvo Gorenja: "Pobrali smo se po tistem porazu v Kopru. Odigrali smo čvrsto v obrambi, z veliko rotacije in super v napadu, Celje se tokrat ni moglo kosati z nami. Pred nami je še nekaj tekem, predvsem sta neugodni gostovanji v Mariboru in v Novem mestu. Moramo pa iti maksimalno v zadnje tekme, in če bo tako, rezultat ne bi smel biti vprašljiv."

Bezjak: Celjanom nismo pustili blizu
Kapetan Bezjak je znova odlično vodil svojo ekipo, ob tem pa zabil še sedem golov: "Zmaga v taki atmosferi je tudi nagrada za letošnjo sezono. Prevladovali smo od začetka do konca. Celjanom nismo pustili blizu. Vedno, ko so se približali, se je našel kakšen naš igralec, ki je potegnil. Zdaj smo v položaju, ki smo si ga želeli. Če bomo tako nadaljevali, naslov ne bi smel biti problem. Tako zmago je potrebno proslaviti, saj to ekipo še bolj poveže. Mislim, da se bomo zadržali še malo v Celju."

Matić igralcem ne zameri ničesar
Pivovarji so bili razumljivo bolj redkobesedni. Načrtovali so, da bi se z zmago pred finišem sezone zavihteli na vrh lestvice, zgodilo pa se je ravno nasprotno. Gorenje je še povečalo prednost. "Nismo bili pravi, 'težki' smo bili. Gorenje je zlahka prihajalo do lahkih golov, medtem ko smo se mi mučili. Sami smo si zastavili visoke cilje, a nismo vzdržali, padli smo. Igralcem nimam kaj zameriti, saj so se borili, a enostavno nismo uspeli zabijati golov. Nismo imeli razpoloženega igralca, zato zaslužena zmaga Gorenja," je športno priznal trener domačih Vladan Matić.

Žvižej: Preveč napak smo storili
Luka Žvižej
je bil s šestimi goli najučinkovitejši Celjan: "Nismo odigrali tako, kot znamo. Bilo je preveč napak, in Velenjčani so to znali izkoristiti. Tokrat so bili na našo žalost boljši. Pritiska ni bilo. Vedno je lepo igrati pred polno dvorano. Za to treniramo. Mi se bomo kljub porazu borili do konca."

Marguč: Če Gorenje ne 'kiksne', je prvak že znan
Gašper Marguč
pa meni, da so Celjani premalo igrali na krilih: "Škoda, nismo bili pravi v napadu, preveč smo poskušali skozi sredino, kjer so najmočnejši. Oni so imeli precej 'konter' in 'polkonter', mi praktično nič, in tokrat so bili pač boljši nasprotnik. Šli smo na zmago, vedeli smo, da jih ob dobri igri lahko premagamo. V Kopru nam je uspevalo vse, tokrat pa nič. Zdaj nismo več odvisni od nas samih. Če Gorenje kje 'kiksne', imamo še možnosti, sicer pa je prvak znan."

In če ne bo kakšnih velikih presenečenj, bodo Velenjčani 25. maja v svoji Rdeči dvorani prav po tekmi s Celjani tretjič v zgodovini (2009, 2012) dvignili lovoriko za naslov najboljšega v državi.

Velenjčani tokrat prepričljivo boljši