Foto:
Foto:
Proga Stelvio je zahtevala hud davek, še posebej med tistimi, ki jim je smučanje bolj španska vas.

46-letnega potomca nemških aristokratov Humbertusa von Hohenloheja, ki tekmuje za Mehiko, najbrž že poznate. Na progi Stelvio se je predstavil v barvah nogometnega kluba Feyenoord iz Rotterdama in končal na 60. mestu.

"Želel sem se uvrstiti med najboljših 60, zato sem na svoj dosežek ponosen," je povedal Hohenlohe, ki se preživlja kot fotograf, občasno pa se znajde tudi na evropskih lestvicah s pop glasbo.

16-letni Brazilec Johnatan Longhi ima za sabo drugačno zgodbo. Štiriletnega ga je ulici "ukradla" in posvojila italijanska družina. "Želel bi biti slaven v Braziliji in nekaj narediti za svojo domovino, toda zaenkrat se moram zadovoljiti z manjšimi cilji. Hočem postati dober smučar in morda nastopiti na nekaj tekmah evropskega pokala," je dejal Longhi.

Senegalec Lamine Gueye je udeleženec svetovnih prvenstev že več kot desetletje. Smučati se je naučil v internatu v Švici, četrtkova tekma pa je bila zanj prva, na kateri je premagal branilca naslova. Gueye, tudi predsednik senegalske smučarske zveze, se kljub temu ni hvalil, da je ugnal Bodeja Millerja, ki je odstopil. "Preveč občudujem fante, kot so Bode, da bi lahko rekel kaj takega," je povedal. Na 77. mestu je za zmagovalcem Hermannom Maierjem zaostal skoraj sekundo.

Najpočasnejši tekmovalec, ki je prišel do cilja, je bil sicer Brazilec Ricardo Cutolo. Za Herminatorjem si je v dveh vožnjah prismučal minuto in 15 sekund zaostanka ter zasedel 80. mesto.