Benjamin Savšek Foto: Nina Jelenc
Benjamin Savšek Foto: Nina Jelenc

Organizatorji pričakujejo, da bo konec tedna minil v znamenju bolj prijaznih razmer.
Tekmovanje se bo nadaljevalo v soboto in nedeljo, ko se bo približno 180 tekmovalk in tekmovalcev iz 26 držav pomerilo za naslove evropskih prvakov v slalomu na divjih vodah.

V soboto se bodo na progo podali kajakaši in kajakašice, v nedeljo pa še kanuistke in kanuisti.
Slovenske barve bo zastopala močna zasedba s kanuisti Benjaminom Savškom, Luko Božičem in Žigom Linom Hočevarjem, ki bo tekmoval tudi v kajaku. V tej disciplini bosta na startu še Lan Tominc in Peter Kauzer, ki je eden izmed štirih tekmovalcev na letošnjem prvenstvu, ki se bo lahko pohvalil z nastopom na vseh treh prvenstvih stare celine v Ljubljani. Poleg Kauzerja so to še Slovak Michal Martikan, Poljak Dariusz Popiela in Avstrijka Corinna Kuhnle.

V ženskem kajaku bodo nastopile Eva Terčelj, Ajda Novak in Eva Alina Hočevar, ki bo tekmovala še v kanuju, kjer bosta veslali še Lea Novak in Alja Kozorog.

V kanuju bosta med glavnimi favoriti za najvišja mesta Božič in Savšek, prvo- in drugouvrščeni kanuist svetovne jakostne lestvice, za katera bo nastop na prvenstvu pomemben tudi zaradi internih kvalifikacij za nastop na olimpijskih igrah v Parizu.

V soboto bodo tekmovale kajakašice in kajakaši, v nedeljo sledijo še kanuistke in kanuisti. Kvalifikacije se bodo tako v soboto kot nedeljo začele ob 10. uri, v soboto bo finale na sporedu ob 14. uri, v nedeljo pa ob 12.35.

V soboto se bodo ekipne tekme kajakašic in kajakašev začele ob 16. uri, v nedeljo pa bodo ekipne preizkušnje kanuistk in kanuistov na sporedu ob 15.30.

V slalomskem delu se bodo tekmovalke in tekmovalci pomerili le v eni kvalifikacijski vožnji, v finale vsake izmed kategorij pa bo napredovalo po 12 najhitrejših čolnov kvalifikacijskega nastopa.

Prenos finalnih nastopov bo na TV SLO 2 in MMC-ju.

Eva Alina in Žiga Lin nadaljujeta uspešno družinsko tradicijo družine Hočevar