Pritisk uvodne tekme se je izbrankam selektorja Sebastjana Oblaka poznal v prvih 16 minutah, nato pa so zagrele motor in že do glavnega odmora tako rekoč rešile vprašanje zmagovalk.

Pri izidu 10:7 so začele v obrambi igrati precej bolje in zanesljivejše, svoje je dodala vratarka Karin Kuralt. Na drugi strani je po zaslugi tega sledilo kar nekaj uspešno izvedenih nasprotnih napadov, piko na i pa je z uspešno izvedeno sedemmetrovko za svoj sedmi zadetek in vodstvo s 23:8 tik pred glavnim odmorom postavila kapetanka Erin Novak.

Po vrnitvi na igrišče je selektor Oblak precej priložnosti ponudil igralkam s klopi, ki ničesar niso prepuščale naključju. Brez večjih težav so ohranjale varno razliko za prvi točki Slovenk med svetovno elito.

V slovenski vrsti je bila z 10 zadetki najučinkovitejša Erin Novak, po pet sta jih dodali Ivona Barukčič in Valentina Klemenčič. Za Mehiko je Jenifer Verdugo Vejar zadela petkrat.

Mlade rokometašice so se poigrale z Mehičankami

Izjavi po tekmi
Sebastjan Oblak, selektor slovenske reprezentance: "Videlo se je, da nam na začetku ni bilo lahko, nato pa smo le strnili vrste v obrambi. Dekleta so bila nervozna, saj v zadnjih štirih letih niso dobile tekme na največjih tekmovanjih. Skozi celoten teden smo se osredotočali le na Mehiko in si njeno igro ogledovali na videoposnetkih. Naše rokometašice si resnično zaslužijo vse čestitke za prikazano. Upoštevale so nasvete in dogovore. V drugem polčasu smo morda nekoliko popustili, a to je bila posledica visokega vodstva in s tem povezane osredotočenosti. Zelo mi je bilo všeč, da so se dekleta tudi po zajetnem vodstvu borila za vsako žogo. Kapo dol, resnično sem pozitivno presenečen. Menim, da je ta borbenost najlepše vabilo za vse navijače, ki jih tokrat ni bilo v dvorani Golovec, da na isto mesto pridejo konec tedna proti Čilu in Nemčiji."

Erin Novak, igralka tekme: "Čestitke celotni ekipi! S soigralkami smo pokazale, da zmoremo. Zavedale smo se, kako igra Mehika. S soigralkami smo se dogovorile, da bomo vsako tekmo svetovnega prvenstva odigrale po najboljših močeh. Na rezultat se nismo ozirale, pomembna nam je bila le naša igra. S to zmago smo nekoliko popravile vtis z lanskega evropskega prvenstva. Zdaj moramo le nadaljevati v tem ritmu."

SVETOVNO PRVENSTVO U-20
CELJE/LAŠKO, skupina F

SLOVENIJA - MEHIKA
37:18 (23:8)
Slovenija: Taeng on Čokelc 1, Černigoj 4, Kogovšek, Novak 10, Polak, Barukčić 5, Zulić 3, Ocepek, Artelj 1, Žener 2, Marković 2, Hilj 2, Klemenčič 5, Kolobarić 2, Kuralt, Posega.


Petek ob 18.30:
SLOVENIJA - ČILE


Sobota ob 18.30:
SLOVENIJA - NEMČIJA

Vrstni red: Nemčija in Slovenija po 4, Mehika in Čile brez točk.

Vse tri tekme v predtekmovanju bodo Slovenke igrale v dvorani Golovec.

V nadaljnje tekmovanje se uvrstita dve reprezentanci.