Enzo Smrekar, predsednik Smučarske zveze Slovenije. Foto: BoBo
Enzo Smrekar, predsednik Smučarske zveze Slovenije. Foto: BoBo

"Ravnokar potekajo srečanja z vsemi panogami in se skupaj pogovarjamo o tem, kaj bi morale biti prioritete v naslednjem štiriletnem obdobju. Tisto, kar razveseljuje, je, da je za nami sanacijsko obdobje," je v izjavi za STA dejal Smrekar.

Dodal je: "Z letošnjo sezono smo praktično prišli na ničlo z dolgovi, poslujemo pozitivno in vse to skupaj je dobra osnova za naslednje obdobje pred nami, ki ga bomo raje kot sanacijsko poimenovali razvojno. Pred nami je eno pomembno obdobje, ki bi moralo biti razvojno obdobje."

Pojasnil je svojo odločitev
Predsednik SZS-ja je odgovoril pritrdilno na vprašanje, ali se je odločil, da se bo potegoval za še en štiriletni mandat na položaju. "Sem se odločil. Ne nazadnje sem zato kandidiral in bil izvoljen v predsedstvo Mednarodne smučarske zveze FIS, predsedujem tudi organizacijskemu komiteju za svetovno prvenstvo Planica 2023. Veliko teh dejavnosti je poteka in bi bilo popolnoma neodgovorno ta položaj zapustiti. Kot sem večkrat rekel, je moja prioriteta, da SZS dobro, vedno bolje posluje in seveda dosega temu ustrezno dobre športne rezultate," je svojo odločitev o novi kandidaturi podkrepil Smrekar.

Kocijančič častni predsednik zveze
Izvršilni odbor SZS-ja je na sredni seji potrdil dnevni red in sklic redne letne skupščine, ki bo potekala 29. septembra v prostorih zveze na Podutiški 146 v Ljubljani. Na skupščini bodo obravnavali in potrjevali poročila panog za preteklo sezono 2020/21, potrjevali smernice za sezono 2021/22, katere eden od vrhuncev bodo zimske olimpijske igre v Pekingu februarja prihodnje leto, potrjevali poročila organizacijskih odborov za izvedbo tekmovanj za sezono 2020/21 Planica, Pokljuka, Rogla, Zlata Lisica Maribor, Pokal Vitranc Kranjska Gora in Ljubno.

Posmrtno bodo Janeza Kocijančiča imenovali za častnega predsednika Smučarske zveze Slovenije.