S tem je konec niza 65 zaporednih nastopov Rogerja Federerja na grand slamih. Foto: Reuters
S tem je konec niza 65 zaporednih nastopov Rogerja Federerja na grand slamih. Foto: Reuters
Booker nerešljiva uganka za Olimpijo
Izjave prvakov ob velikem slavju v Ljubljani
12. medalja na 50 m prsno na največjih tekmovanjih

Evropski ligi sta le dva športna poudarka preteklega tedna.

Na portalu Športni SOS tudi tokrat izpostavljamo nekaj dogodkov tedna. Vabljeni, da v komentarjih pod novico tudi sami zapišete svoj izbor.

Teden 58 (od 16. do 22. maja)

10. Na mestnem derbiju 7:0
V najmočnejši ameriški nogometni ligi je New York Red Bulls v gosteh premagal s 7:0 New York City. Domači navijači so po koncu tekme izžvižgali Franka Lamparda, ki je sicer igral le dobrih 15 minut. Nekaj dni pred dvobojem je bilo namreč objavljeno, da Lampard prejema 6 milijonov dolarjev plače, kar je več kot celotna ekipa Red Bulla.

9. Renner tretji v Ostravi
Slovenski atlet Robert Renner je na mitingu v Ostravi v skoku s palico osvojil tretje mesto.

8. Končnica Lige NBA
Kar 13 tekem v letošnji končnici Lige NBA je bilo odločenih z vsaj 25 točkami razlike, kar je že zdaj rekord v zgodovini tega tekmovanja.

7. Mourinho na pragu Old Trafforda
Skoraj pol leta se je govorilo, da bo Jose Mourinho na klopi Manchester Uniteda zamenjal Louisa van Gaala. Napovedi so na dan finala FA-pokala postala še glasnejše.

6. Federer končal niz grand slamov
Roger Federer je desetletje in pol sinonim za vrhunski tenis. A vsakega niza je enkrat konec. Najuspešnejši teniški igralec do zdaj se je zaradi težav z zdravjem odločil, da izpusti pariški grand slam.

5. Fincem zmanjkala pika na i
Kanada je spet osvojila naslov svetovnega prvaka v hokeju na ledu. Severnoameričani so z 2:0 premagali Finsko. Ta je bila izjemno blizu še ne videnemu trojčku, saj je v letošnji sezoni osvojila naslova prvakov do 18 in 20 let, v članski konkurenci pa se je morala tako zadovoljiti s srebrom.

4. Končnica DP-ja v košarki
Državno prvenstvo v košarki gre v zaključno fazo. V polfinale so se prebili Zlatorog, Olimpija, Krka in Helios.

3. Hat-trick Seville
Nogometašem Seville je uspel zgodovinski hat-trick, saj so postali prva ekipa, ki je trikrat zapored osvojila Evropsko ligo (oziroma še prej Pokala Uefa).

2. Dve medalji slovenskih plavalcev
Slovenski plavalci so bili uspešni na evropskem prvenstvu v Londonu, saj je Tjaša Oder najprej dobila bron na 800 metrov, nato pa še Peter John Stevens srebro na 50 metrov prsno.

1. Konec #plts
Končala se je ena najzanimivejših prvenstev v Prvi ligi. Nogometaši Olimpije so osvojili prvi naslov prvaka, s tem se lovorika najboljšega v prestolnico vrača prvič po 21 letih. Upam, da so s tem položeni temelji za novo sezono, ki bo postregla z dramatičnim nogometom.

Booker nerešljiva uganka za Olimpijo
Izjave prvakov ob velikem slavju v Ljubljani
12. medalja na 50 m prsno na največjih tekmovanjih