Maja Vidmar je v svetovnem pokalu dobila 12 tekem. Foto: BoBo
Maja Vidmar je v svetovnem pokalu dobila 12 tekem. Foto: BoBo
Tina Maze najverjetneje ne bo več tekmovala
Gajser po velikih težavah: Napake se dogajajo

Vabljeni, da v komentarjih pod to novico tudi sami zapišete svoj športni izbor tedna.

Teden 55 (od 28. marca do 3. aprila)

10. Sanjski konec Leicestra vse bližje
Dolgo je kazalo, da je vodstvo Leicestra v angleškem prvenstvu naključno in ne bo dolgo trajalo. A pravljica očitno ni naključna, saj imajo Lisice šest krogov pred koncem sezone že sedem točk prednosti. Leicester je v prvenstvu dobil 20 tekem, od tega kar 14 z golom razlike, sedem z izidom 1:0. Zadnjih pet tekem so dobili z 1:0.

9. Nogometašice za konec razlikovanja
Začelo se je s tenisom, nadaljuje se z nogometom. Vprašanje primerjave zaslužkov moških in žensk. Pet ameriških nogometašic se je odločilo, da vloži tožbo proti nogometni zvezi ZDA, saj so prepričane, da si zaslužijo več enakosti.

8. Konec kanadskih sanj v obliki Stanleyja
Pred vrati je končnica Lige NHL, v kateri pa ne bo niti ene kanadske ekipe. Tak scenarij se je v najmočnejši hokejski ligi na svetu razpletel le še leta 1970.

7. Konec domačega niza Golden Stata
Končal se je tudi neverjetni niz domačih zmag Golden Stata. Bojevnike je v Kaliforniji presenetil Boston, ki je slavil s 109:106. Posebni jubilej pa je dosegel Draymond Green, ki je postal prvi igralec v ligi, ki je v eni sezoni zbral po 1.000 točk, 500 skokov, 500 podaj, 100 ukradenih žog in 100 blokad.

6. Zahovičeva pot v Mariboru še ni končana
Eden najboljših slovenskih nogometašev Zlatko Zahovič je še za šest let podaljšal sodelovanje z Mariborom. Vlogo športnega direktorja bo tako opravljal do konca sezone 2023/2024.

5. Vladavini Đokovića ni videti konca
Obdobja velike teniške četverice je že nekaj časa konec. Novak Đoković je še tretje leto zapored povezal turnirja Indian Wells in Miami. Na vrhu lestvice ATP ima več točk (16.540) kot njegova prva zasledovalca skupaj (Andy Murray - 7.815 in Roger Federer - 7.695).

4. Umrla dva kolesarja
Žalosten teden za kolesarstvo, umrla sta namreč Belgijca Antoine Demoitie in Daan Myngheer.

3. Gajser še tretjič med tri
Za vesele novice je spet poskrbel Tim Gajser, ki je še tretjo dirko svetovnega prvenstva MXGP končal na zmagovalnem odru - tretji je bil na VN Evrope. Dirko je dobil vodilni v skupnem seštevku Francoz Romain Febvre.

2. Tina Maze med vrsticami napovedala smučarski konec ...
Najuspešnejša tekmovalka v zgodovini slovenskega alpskega smučanja Tina Maze je ob predstavitvi svoje knjige med vrsticami napovedala dokončno slovo od belih strmin.

1. ... Maja Vidmar pa uradno
Konec športne kariere pa je napovedala Maja Vidmar, ena najuspešnejših slovenskih športnih plezalk. V sanjski sezoni 2007 je med drugim dobila kar šest zaporednih tekem za svetovni pokal, kar je še danes rekord.

Tina Maze najverjetneje ne bo več tekmovala
Gajser po velikih težavah: Napake se dogajajo