Tim Gajser drvi proti novi zmagi, slovenski rokometaši pa proti Riu. Foto: hondaproracing.com
Tim Gajser drvi proti novi zmagi, slovenski rokometaši pa proti Riu. Foto: hondaproracing.com
Rokometaši z visoko zmago na OI
Eleke tik pred koncem preprečil poraz Olimpije
Prvenec Novakovića zasenčil incident Ibraimija

Tudi tokrat na portalu Športni SOS izpostavljamo nekaj dogodkov prejšnjega tedna. Vabljeni, da v komentarjih pod to novico zapišete svoj izbor.

Teden 56 (od 4. do 10. aprila)

10. Video: Gol za 100.000 dolarjev
Hokejski navdušenec Nick Giovanelli si je na tekmi Orlanda Solar Bearsov v polprofesionalni ligi ECHL na Floridi priigral 100.000 dolarjev. S sredine igrišča je moral poslati plošček v izjemno majhen del vrat, kar mu je tudi uspelo.

9. Odpovedana predavanja
Ostajamo v ZDA. Košarkarji Villanove so v eni najbolj dramatičnih tekem v zgodovini študentske košarke NCAA-ja osvojili naslov. Vodstvo univerze se je odločilo, da dan po tekmi odpove vsa predavanja.

8. Prvič obračun ekip s 65+ zmagami
H koncu gre redni del Lige NBA. Sploh prvič v zgodovini najmočnejše košarkarske lige na svetu sta se v rednem pomerili ekipi, ki sta zbrali vsaj 65 zmag. To sta bili seveda Golden State in San Antonio. Bojevniki so prepričljivo dobili prvi obračun, nato pa po zaslugi zadnje četrtine tudi drugega.
7. Sedem izključitev Anne Panther
Košarkarji Albe Berlin so v nemškem prvenstvu premagali Bonn s 94:73, sodnica Anne Panther je zaradi pretepa izključila kar sedem igralcev.

6. Začetek končnice v Ligi NHL
Čeprav je hokejistom Los Angelesa po zmagi nad Anaheimom kazalo, da bodo v več kot 40-letni zgodovini vendarle osvojili šele drugi divizijski naslov, jim to na koncu ni uspelo. Lov na tretji Stanleyjev pokal začenjajo proti San Joseju.

5. Conte odhaja v Chelsea
Nogometaši Chelseaja so že dobili novega trenerja, modre bo v prihodnjem letu vodil Italijan Antonio Conte.

4. Naporen teden za Krim
Za rokometašicami Krima ni bil nič kaj prijeten teden. V polfinalu Pokala pokalnih prvakinj so s skupno razliko devetih zadetkov izpadle proti Ladi, v državnem prvenstvu pa se jim vse bolj odmika naslov prvakinj. Vodilno Zagorje je namreč opravilo glavni test - v gosteh je premagalo Ajdovščino.

3. Zavrč trn v peti najboljših dveh
Nogometaši Zavrča so že jeseni mešali štrene najboljšima ekipama v prvenstvu, nič kaj drugače pa ni v drugi polovici. Prejšnji teden so namreč točke odščipnili tako Mariboru kot Olimpiji. Čeprav Maribor v prvenstvu stopnjuje pritisk na Olimpijo, pa v taboru vijoličastih očitno ni vse idealno, na kar kažeta tako vdor Viol kot spor na relaciji Agim Ibraimi - Zlatko Zahovič.

2. Druga zmaga Tima Gajserja
Motokrosist Tim Gajser nadaljuje odlične predstave v elitnem razredu MXGP. Najstnik je namreč dobil dirko po Argentini, kar je njegova druga zmaga med elito. Od skupno osmih voženj jih je dobil kar štiri in dokazal, da se lahko bori za naslov svetovnega prvaka.

1. Slovenski rokometaši potujejo v Rio
Ni bilo dvoma, kar je najbolj odmevalo med slovenskimi ljubitelji športa. Rokometašem je uspel veliki met in so se še tretjič uvrstili na olimpijske igre.

Rokometaši z visoko zmago na OI
Eleke tik pred koncem preprečil poraz Olimpije
Prvenec Novakovića zasenčil incident Ibraimija