Košarkarjem Golden Stata je uspelo popraviti rekord po številu zmag v uvodu sezone (24), zdaj jih čaka nov izziv - popraviti rekord 72 zmag Chicaga iz sezone 1995/1996. Foto: Reuters
Košarkarjem Golden Stata je uspelo popraviti rekord po številu zmag v uvodu sezone (24), zdaj jih čaka nov izziv - popraviti rekord 72 zmag Chicaga iz sezone 1995/1996. Foto: Reuters
Nastop zadnjih treh skakalcev
Borbeni Krčani dali lekcijo Olimpiji
Vonnova izkoristila odsotnost Shiffrinove

Spodaj so navedeni le nekateri športni dogodki. Kateri so pustili najgloblji odtis v vašem spominu? Vabljeni, da svoja mnenja zapišete v komentarjih pod spodnjim izborom.

Teden 43 (od 7. do 13. decembra)

10. Ponovljen sistem štirih gostiteljev
Prvi niz je pravzaprav zelo kratek, saj gre za "šele" drugo enako odločitev v nizu. EuroBasket 2017 bo namreč še drugič zapored organiziran v štirih državah, te bodo tokrat Finska, Izrael, Romunija in Turčija.

9. Prevc in Tina Maze športnika leta
Društvo športnih novinarjev Slovenije je za športnika leta še tretjič zapored razglasilo Petra Prevca in Tino Maze. Za Črnjanko je to sicer že šesta tovrstna lovorika.

8. Niz brez niza pri 12
Odbojkarice Calcita so izgubile tudi v 4. krogu Lige prvakinj, v Carigradu so skupaj v treh nizih zbrale 44 točk. Ljubljančanke so v krstni sezoni izgubile vseh 12 nizov.

7. Patrick Kane 26-krat z vsaj točko
Najbolj vroč hokejist v Ligi NHL je Patrick Kane, ki je na 26 zaporednih tekmah Chicaga dosegel po vsaj eno točko (skupaj 16 golov in 24 podaj). To je najdaljši tovrstni niz od sezone 1992/1993. Do rekorda Wayna Gretzkega ga sicer loči še precej. Gretzky je v sezoni 1983/1984 vsaj eno točko dal na 51 tekmah (61 golov in 92 podaj).

6. Panterji že pri številki 13
Nogometaši Caroline so dobili tudi 13. tekmo Lige NFL. Tokrat so na svojem igrišču brez večjih težav odpravili Atlanto z 38:0. Do konca rednega dela so le še trije tedni. Do zdaj je le Miamiju leta 1972 uspelo dobiti prav vse tekme tako v rednem delu kot v končnici.

5. Pet zaporednih zmag Therese Johaug
Norvežanke dominirajo v smučarskem teku kot že dolgo ne - Therese Johaug je v Davosu slavila že peto zaporedno zmago. Pri zadnji - na 15 km v prosti tehniki so prvih pet mest zasedle tekmovalke iz Norveške.

4. Nepričakovani poker Lindsey Vonn
Sezona alpskega smučanja se je v dobrih dveh koncih tedna popolnoma obrnila v prid Lindsey Vonn. Hat-trick Američanke v Lake Louisu ni bil nikakršno presenečenje, to pa je prav gotovo njena zmaga v Areju, kjer je s številko 16 dobila veleslalom.

3. Konec niza 24/28 zmag Golden Stata
Košarkarji Golden Stata so dobili prvih 24 tekem nove sezone Lige NBA, skupaj s koncem lanske sezone so v rednem delu nanizali neverjetnih 28 zmag, kar je drugi najdaljši niz v zgodovini te lige. Neverjetno serijo so prekinili igralci Milwaukeeja.

2. Krško prvič zabilo vsaj dva gola
Zadnji krog jesenskega dela nogometnega prvenstva je razliko med vodilnima ekipama prepolovil na tri točke. Presenetljiva je zmaga Krškega, ki je z 10 igralci po preobratu ugnalo Olimpijo. In ne samo to - s tem so prekinili niz 21 tekem, ko v Prvi ligi niso nikoli dosegli več kot enega gola!

1. Planica!
Slovenija je še kako ponosna na Planico, zibelko poletov. A dolgo je bilo ob pogledu na dotrajano infrastrukturo marsikoga sram. Novo svetlo poglavje te zgodbe prinaša odprtje Nordijskega centra Planica, s tem je konec dolgega niza neurejenih razmer.

Nastop zadnjih treh skakalcev
Borbeni Krčani dali lekcijo Olimpiji
Vonnova izkoristila odsotnost Shiffrinove