Smučala je Tina Maze nazadnje prav danes dopoldne, tekmovala pa najverjetneje ne bo več. Foto: Žiga Živulović jr./BoBo
Smučala je Tina Maze nazadnje prav danes dopoldne, tekmovala pa najverjetneje ne bo več. Foto: Žiga Živulović jr./BoBo
Tina Maze
Tina Maze je za TV Slovenija jasno nakazala, da sprva začasna enoletna športna upokojitev zdaj postaja dokončno slovo od smučarskih tekmovanj. Foto: Žiga Živulović jr./BoBo

"Sama pri sebi že nekaj časa vem, kaj in kako. Z uradno odločitvijo bom počakala, da jo vsi prejmejo. In seveda ne morem lagati: če nimam prave tekmovalne energije, ne morem lagati, da jo imam, ker je nimam. Jasno pa se je treba odločiti in biti korekten do vseh ter nekako povedati vsem hkrati, koliko je ura," je za TV Slovenija povedala najboljša slovenska smučarka vseh časov. Kdaj lahko pričakujemo uradno odločitev? "Verjetno poleti ali konec pomladi, kaj takega."

Tina Maze je odkrito namignila, da se po letu premora ne misli več vrniti v svetovni smučarski pokal, četudi bi tekmovala samo v izbranih, predvidoma hitrih disciplinah.

Mazejeva se je ustavila v Ljubljani ob predstavitvi otroške slikanice Tina in medvedja moč (Tina Maze, resnična pravljica), ki jo je napisal Primož Suhodolčan, ilustriral pa Gorazd Vahen. Po predstavitvi je 32-letna Črnjanka spregovorila za Televizijo Slovenija in zelo očitno nakazala, da je njene tekmovalne kariere konec.

Video: Tina Maze otrokom brala pravljico Tina in medvedja moč

Več o slikanici si lahko preberete TUKAJ.


Vonnova medtem že napoveduje novo vrnitev

Za primerjavo - njena velika tekmica Lindsey Vonn medtem že napoveduje priprave za novo sezono. "Rada smučam, rada hitro vozim, rada tekmujem, zato seveda padam. Padam pogosteje kot večina, vendar se vedno poberem, ker to počnem z ljubeznijo. Nikoli ne bi rada odnehala. Zmage seveda pomagajo, predvsem pa rada hitro smučam," je dejala Vonnova, ki se ne obremenjuje več s poškodbo, zaradi katere je predčasno sklenila zadnjo zimo.

Vse zmage Tine Maze v svetovnem pokalu

Tina Maze najverjetneje ne bo več tekmovala
Tina Maze namignila na dokončen konec kariere
Tina Maze najverjetneje ne bo več tekmovala
Tina Maze namignila na dokončen konec kariere