Foto:
Foto:

Že pred tem je izpadla tudi Katarina Srebotnik, ki je s 6:3 in 6:1 klonila proti Rusinji Mariji Šarapovi. Tudi med dvojicami se je za Slovenke teniški turnir v Kaliforniji začel neuspešno.

Tina Križan je namreč z Avstrijko Barbaro Schett izgubila proti sloviti Američanki češkega rodu Martini Navratilovi in Rusinji Svetlani Kuznecovi. Izid: 1:6, 7:5 in 6:2.

V igri tako ostaja le še Katarina Srebotnik, ki bo v paru z Rusinjo Nadjo Petrovo prekrižala loparje z Avstralko Nicole Pratt in Španko Magui Serno.

Med vrhunci prvega kroga je nastop 14-letne Viktorije Kutuzove. Rusinja je v dveh nizih ugnala rojakinjo Krasnorucko in z lepo zmago debitirala na WTA-turnirjih.

Zanimivo je, da je doslej kar 12 igralk odpovedalo udeležbo na turnirju, zadnja med njimi branilka naslova Chanda Rubin. Vzrok je poškodba desne rame. Med "pogrešanimi" sta tudi sestri Williams.

Wimbledonski junak je imel težave
Na moškem turnirju v Montrealu v torek večjih presenečenj ni bilo, je pa imel velike težave Roger Federer. Švicar se je proti Argentincu Gaudiu po zaostanku 4:2 v zadnjem nizu vendarle rešil in se s 6:4, 3:6 in 7:5 uvrstil v šestnajstino finala.