Alexander Zverev še nikoli ni igral v finalu turnirja za grand slam. V petek bo imel lepo priložnost. Foto: Reuters
Alexander Zverev še nikoli ni igral v finalu turnirja za grand slam. V petek bo imel lepo priložnost. Foto: Reuters

Zverev je bil v prvem nizu popolnoma razglašen, v četrti in šesti igri je izgubil servis. Hrvat, ki je v 3. krogu proti Stefanosu Cicipasu rešil šest zaključnih žog, je nanizal kar pet iger zapored.

V drugem nizu je Zverev izgubil začetni udarec v peti igri in znašel se je ve velikih težavah, saj se še nikoli v karieri ni vrnil po zaostanku z 0:2 v nizih. V osmi igri je Ćorić serviral za vodstvo s 5:3 in si priigral prednost 40/15. Zverev je nato unovčil nekaj napak Hrvata in izenačil na 4:4. Odločala je podaljšana igra, ki jo je Nemec dobil s 7:5.

Tudi tretji niz je bil izenačen. Zverev je vse bolje serviral in sijajno odigral podaljšano igro (7:1). V peti igri četrtega niza je Zverev po 0/40 prišel do vodstva s 3:2, nato pa v osmi igri odvzel servis Hrvatu in zaključil dvoboj po treh urah in 25 minutah.

Zverev se ne želi ustaviti v polfinalu
"Po izgubljenem uvodnem nizu sem začel igrati bolj agresivno. Igra v prvem nizu ni bila na nivoju četrtfinala turnirja za grand slam. Lepo se je prebiti v polfinale, a ne želim se tu ustaviti," je povedal Zverev.

StatistikaĆorićZverev
Prvi servis (%)7271
Asi518
Dvojne napake212
Neizsiljene napake4146
Winnerji3752
Osvojene točke132136
Priložnosti za brejk4/153/8
Točke na mreži29/4222/42

Popolnoma izčrpani Carreno Busta
Carreno Busta je imel v nočnem četrtfinalu veliko težav s servisi Shapovalova, toda to ga ni spravilo iz tira. Po izgubljenem prvem nizu je tako kot Zverev dobil dve podaljšani igri, nato je četrti niz izgubil brez dobljene igre, a se v odločilnem petem vrnil, ga dobil s 6:3 in se po letu 2017 spet uvrstil v polfinale turnirja v New Yorku.

"Uničen sem. Dvoboj mi je vzel veliko moči in energije, a se je izplačalo. Res nisem pričakoval, da bi lahko igral v polfinalu," je dejal Španec. Obračun je trajal kar štiri ure in devet minut.

Bradyjeva do uspeha kariere
Jennifer Brady se je veselila uspeha kariere. 25-letna Američanka je v 71 minutah s 6:3 in 6:2 odpravila Julijo Putincevo iz Kazahstana.

Jennifer Brady se je prvič uvrstila v polfinale turnirja za grand slam. Foto: Reuters
Jennifer Brady se je prvič uvrstila v polfinale turnirja za grand slam. Foto: Reuters

Bradyjeva, 41. igralka z lestvice WTA, je odlične predstave nadaljevala tudi v četrtfinalu. Proti Putincevi je hitro povedla s 4:0 in prvi niz dobila po 35 minutah. Le minuto dlje je trajal drugi niz, ki je bil izenačen do 2:2. Nato je Američanka nanizala štiri igre zapored in se veselila prvega polfinala na štirih največjih turnirjih.

Bradyjeva v New Yorku še ni izgubila niza (10:0). V petih dvobojih je oddala le 24 iger.

V polfinalu se bo pomerila z Naomi Osako, ki je premagala Američanko Shelby Rogers s 6:3 in 6:4 po uri in 19 minutah.

"Igrala sem zelo zanesljivo in samozavestno, v polfinalu pa bo težje. Bradyjeva ima zares odlične udarce, take, kot bi si jih želela sama. Na njo sem kar malce ljubosumna," se je na polfinalni dvoboj že ozrla Japonka in polaskala naslednji tekmici.

Četrtfinale, tabela (Ž):
BRADY (ZDA/28) – PUTINCEVA (KAZ/23)
6:3, 6:2

OSAKA (JAP/4) – ROGERS (ZDA)
6:3, 6:4

S. WILLIAMS (ZDA/3) – PIRONKOVA (BLG)

MERTENS (BEL/16) – AZARENKA (BLR)


Četrtfinale, tabela (M):
CARRENO BUSTA (ŠPA/20) - SHAPOVALOV (KAN/12)
3:6, 7:6 (5), 7:6 (4), 0.6, 6:3

A. ZVEREV (NEM/5) – ĆORIĆ (HRV/27)
1:6, 7:6 (5), 7:6 (1), 6:3

MEDVEDJEV (RUS/3) – RUBLJOV (RUS/10)

THIEM (AVT/2) – DE MINAUR (AVS/21)

Osaka v polfinalu OP ZDA