Novak Đoković je pred božičnimi prazniki nastopil na ekshibicijski tekmi, t. i. svetovni teniški ligi v Dubaju. Foto: AP
Novak Đoković je pred božičnimi prazniki nastopil na ekshibicijski tekmi, t. i. svetovni teniški ligi v Dubaju. Foto: AP

Srbski teniški zvezdnik je moral na začetku letošnjega leta po skoraj dvotedenski sagi in odločitvi zveznega sodišča v Melbournu, ki je potrdilo vladno odločitev o preklicu vizuma, zapustiti Avstralijo, ker ni bil cepljen proti covidu-19.

Po Dokoviću v Avstralijo prišel tudi Nadal

Da bo Đoković lahko nastopil v Melbournu 2023, je postalo jasno prejšnji mesec, ko mu je avstralska vlada razveljavila triletno prepoved vstopa v državo, hkrati pa mu je odobrila vizum.

Turnir za grand slam v Melbournu bo na sporedu med 16. in 29. januarjem. Direktor turnirja Craig Tiley je dejal, da verjame, da bo avstralsko občinstvo Đokoviću izrazilo dobrodošlico in ob prihodu v državo ne bo imel težav. 35-letni Srb je devetkratni zmagovalec Odprtega prvenstva Avstralije.

Na najvišji ravni je Đoković nazadnje igral v finalu zaključnega turnirja ATP-ja v Torinu 20. novembra, ko je premagal Norvežana Casperja Ruuda. Zdaj ga najprej čaka nastop v Adelajdi.

Cicipas poskušal zvabiti nasmeh iz "najbolj vesele živali na svetu"