Lani junija je Goran Ivanišević postal trener Novaka Đokovića. Foto: EPA
Lani junija je Goran Ivanišević postal trener Novaka Đokovića. Foto: EPA

Glavni organizator tega ekshibicijskega turnirja Novak Đoković se je že pred časom vrnil k treningom. Nazadnje je bil s starši na potovanju v BiH-u. Da sta prebolela okužbo, sta prek družbenih omrežij sporočila tudi bolgarski igralec Grigor Dimitrov in hrvaška legenda Goran Ivanišević. Serija dobrodelnih teniških turnirjev se je začela 12. junija v Beogradu. Nato se je karavana preselila v Zadar. Potem ko je odjeknila novica, da je na okužbo z novim koronavirusom pozitiven Dimitrov, je sledila odpoved finala turnirja v Zadru, postanek v Črni gori je bil odpovedan že pred časom, slediti pa bi morala še obiska Banjaluke in Sarajeva, ki sta tudi odpadla.

Pozitiven izid testiranja je potrdil tekmec Dimitrova v Zadru Borna Ćorić, ki pa ni kazal simptomov in je pozneje sporočil, da je koronavirusno bolezen 9 prebolel brez težav. Prav tako je brez težav prebolel tudi Đoković, ki se je po odpovedi finala v Zadru, kjer bi moral zaigrati z Rusom Andrejem Rubljovom, takoj odpravil domov v Beograd, kjer sta bila naslednji dan pozitivna na okužbo skupaj z ženo Jeleno.

Ivanišević tri tedne v samoosamitvi v Zadru

Đoković je bil med turnejo deležen številnih kritik zaradi polnih tribun in pomanjkljivega spoštovanja higienskih smernic za preprečevanje širjenja novega koronavirusa. Med drugim se je na Twitterju pojavil posnetek z nočne zabave v Beogradu, ki so jo poleg Đokovića obiskali še Dominic Thiem, Dimitrov, Ivanišević in Alexander Zverev.

Legendarni hrvaški teniški igralec Ivanišević je v ponedeljek na družbenih medijih objavil, da je premagal koronavirus in da odhaja iz Zadra, kjer je tri tedne preživel v samoosamitvi. "Po dveh negativnih in dveh pozitivnih testih je prišel na vrsto moj najljubši, peti niz. In veste, da sem bil v petem nizu vedno zelo neugoden ... Končno negativen in po treh tednih izolacije me lahko končno izpustijo," je Ivaniševič zapisal na svojem profilu na Instagramu s fotografijo z zmagovito dvignjeno pestjo.

Dimitrov se veseli vrnitve na trening

Ivanišević, ki je bil tudi direktor humanitarnega turnirja v Zadru, je med tritedensko izolacijo ostal v hotelu, kjer je bival med jadransko turnejo, in se zahvalil osebju, ki mu je "kuhalo in mu prinašalo hrano". "Zadar, hvala, ker si bil mesec dni odličen gostitelj. Zdaj smo se še bolj zbližali na še bolj poseben način. Se vidimo v kakšnih lepših okoliščinah, a še vedno ne tako kmalu," je dejal Ivanišević in zaželel vsem okuženim hitro okrevanje.

Na Instagramu se je odzval tudi Dimitrov, ki je potrdil, da je prebolel koronavirusno bolezen: "Pravkar sem prejel odlične novice od zdravnika v Monaku – imam negativen rezultat za koronavirus. Zahvaljujem se vam za podporo v zadnjih tednih med prebivanjem v karanteni. Veselim se, da se bom kmalu vrnil na trening, da bom pripravljen za OP ZDA." Pozitivna na koronavirus sta bila tudi srbski teniški igralec Viktor Troicki in njegova noseča žena Aleksandra. Nobeden od njiju ni tožil za hujšimi simptomi.