Kaja Juvan je izgubila uvodni obračun posameznic. Foto: www.alesfevzer.com
Kaja Juvan je izgubila uvodni obračun posameznic. Foto: www.alesfevzer.com

V prvem dvoboju je Kaja Juvan morala priznati premoč Lei Bošković, ki je bila boljša s 6:2, 4:6 in 6:2. Bolje je začela 20-letna Hrvatica, ki je kar trikrat odvzela servis Juvanovi. Tudi v drugem nizu je bolje kazalo Boškovićevi, a je pri prednosti s 4:2 Juvanova stisnila zobe, dobila štiri zaporedne igre. V odločilnem nizu je Boškovićeva odločno napadla in imela izjemen izkoristek začetnega udarca, znova je trikrat odvzela servis Juvanovi. V skupnem številu osvojenih točk je bila Hrvatica boljša s 93:78.
Tamara Zidanšek je nato s 6:3 in 6:1 premagala Teno Lukas. Hrvatica je imel slab izkoristek začetnega udarca (prvi 61-odstoten, drugi 21-odsoten), medtem ko je Zidanškova izkoristila šest priložnosti za brejk in skupaj osvojila 17 točk več.
V igri dvojic sta Slovenijo zastopali Zidanškova in Nina Potočnik, ki sta z 1:6 in 3:6 izgubili proti Dariji Jurak in Teni Lukas. Pri hrvaški dvojici je prevladovala Jurakova, 53. igralka na svetu med dvojicami. Hrvaški dvojici je petkrat uspelo odvzeti servis Slovenkama, Slovenkama je to uspelo le enkrat.
Po porazu je kapetan Andrej Kraševec povzel današnji obračun: "Kaja si je žal v prvem nizu malce poškodovala gleženj, ki jo je oviral v nadaljevanju dvoboja. Tamara je odigrala vrhunsko in nasprotnici ni pustila nobenih možnosti za zmago. V dvojicah pa sta bili Hrvatici enostavno boljši. Tamara in Nina sta imeli nekaj priložnosti v drugem nizu, ki jih žal nista izkoristili. Zagotovo pa se pozna, da je Darija Jurak 53. na lestvici WTA dvojic."

Švedska je v prvem krogu z 2:1 premagala Madžarsko.

V Talinu nastopa štirinajst reprezentanc, ki so razdeljene v štiri skupine. Zmagovalke skupin se bodo potegovale za dve mesti v kvalifikacijah za drugo svetovno skupino, zadnjeuvrščene bodo igrale za obstanek v prvi evroafriški skupini, preostale pa bodo še eno leto članice prve evfroafriške skupine.

1. EVROAFRIŠKA SKUPINA, skupina C

Talin (trda podlaga):
HRVAŠKA - SLOVENIJA 2:1

Bošković - Juvan 6:2, 4:6, 6:2

Lukas - Zidanšek 3:6, 1:6

Jurak/Lukas - Potočnik/Zidanšek 6:1, 6:3
Četrtek:
SLOVENIJA - MADŽARSKA

Petek:
SLOVENIJA - ŠVEDSKA