Andrej Rubljov je letos osvojil turnirje v Marseillu, Dubaju, Beogradu in Gijonu. Foto: EPA
Andrej Rubljov je letos osvojil turnirje v Marseillu, Dubaju, Beogradu in Gijonu. Foto: EPA

25-letni Rubljov je bil v prvem nizu popolnoma nemočen proti Cicipasu. V četrti igri je izgubil servis, Grk pa je v petih igrah na začetni udarec oddal le dve točki.

Cicipas je bil tudi v drugem nizu suveren, a je nato nepričakovano popustil v osmi igri. Rus je unovčil drugo priložnost, povedel s 5:3 in nato v deveti igri izenačil na 1:1 v nizih.

Grk je popustil v odločilnem nizu, v tretji in sedmi igri je izgubil servis. Rubljov je prikazal odlično predstavo in se veselil velikega uspeha po uri in 42 minutah.

"Tudi po slabem prvem nizu sem se boril naprej. Zavedal sem se, da bodo priložnosti prišle, če mi bo uspelo dvigniti raven igre. Zelo sem vesel, da sem se uvrstil v polfinale. Z Ruudom sva prijatelja tudi zunaj igrišč. To bo velik izziv, saj je v letošnji sezoni blestel in igral že v dveh finalnih obračunih turnirjev za grand slam," je povedal 25-letni Rubljov. Nekaj časa za počitek bo imel, saj bo dvoboj na sporedu v soboto ob 21.00.

Đoković se je za tretjo zmago potil več kot tri ure
Popoldanski dvoboj je bil brez tekmovalnega naboja, saj je imel Srb že zagotovljeno mesto v polfinalu, Rus pa je pred tem izgubil z rojakom Rubljovom in Cicipasom.

Novak Đoković je oddal prvi niz v dvorani Alpitour, a se je vseeno s tremi zmagami uvrstil v sobotni polfinale, kjer ga čaka Taylor Fritz. Foto: EPA
Novak Đoković je oddal prvi niz v dvorani Alpitour, a se je vseeno s tremi zmagami uvrstil v sobotni polfinale, kjer ga čaka Taylor Fritz. Foto: EPA

Đoković je z zmago zaslužil skoraj 370.000 evrov, kolikor je vredna vsaka zmaga na zaključnem turnirju, in hkrati ohranil stoodstotni izkupiček v Torinu, ki mu lahko ob končni zmagi v nedeljo prinese nagrado v vrednosti nekaj več kot 4,5 milijona evrov.

V prvem nizu je Medvedjev izgubil servis v osmi igri. V drugem nizu je zaigral precej bolje, v deseti igri je imel tri priložnosti za brejk in s tem tudi za izenačenje na 1:1. Đoković se je rešil, vendar je nato izgubil podaljšano igro s 5:7.

Zelo izenačen je bil tudi odločilni niz. V deveti igri je Đoković izgubil servis in Medvedjev je imel začetni udarec za prvo zmago v dvorani Alpitour. V ključnih trenutkih je 21-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam prikazal najboljšo igro. Odlično je vračal servise in izenačil na 5:5. Podaljšano igro je dobil kar s 7:2.

Srb se ni dobro počutil v odločilnem nizu
"Z Medvedjevom sva imela že precej napetih bojev. Pred začetkom dvoboja sem vedel, da ne bo lahko, saj si želi sezono zaključiti z zmago. V odločilnem nizu se nisem počutil dobro, zmanjkalo mi je energije. V deseti igri sem se maksimalno zbral, dobro sem vračal servise in zalet sem prenesel tudi v podaljšano igro. Medvedjev bi si zaslužil več na tem turnirju, vse tri obračune je izgubil v podaljšani igri tretjega niza," je poudaril 35-letni Đoković, ki ga v soboto ob 14.00 čaka Taylor Fritz.

Đoković po maratonskem obračunu premagal Medvedjeva

TORINO
(14.750.000 evrov, trda podlaga)

Rdeča skupina, 3. krog:
ĐOKOVIĆ (SRB/7) – MEDVEDJEV (RUS/4)
6:3, 6:7 (5), 7:6 (2)

RUBLJOV (RUS/6) – CICIPAS (GRČ/2)
3:6, 6:3, 6:2

Lestvica:                         
ĐOKOVIĆ           3  3 0  6:1   3 
RUBLJOV           3  2 1  4:4   2 
--------------------------------- 
CICIPAS           3  1 2  3:5   1 
MEDVEDJEV         3  0 3  3:6   0 

Polfinale, sobota ob 14.00:
ĐOKOVIĆ (SRB/7) – FRITZ (ZDA/8)

Ob 21.00:
RUUD (NOR/3) – RUBLJOV (RUS/6)