Tamaro Zidanšek je sprejel tudi predsednik Republike Slovenije Borut Pahor. Foto: Twitter PRS
Tamaro Zidanšek je sprejel tudi predsednik Republike Slovenije Borut Pahor. Foto: Twitter PRS

"Najlepša hvala vsem, da ste prišli. Moram priznati, da je vse skupaj kar emocionalno. Sem videla, da je babica jokala, pa je potem tudi mene malo zagrabilo. Upam, da bodo mlajši tekmovalci videli, da se da," je ob vrnitvi domov za TV Slovenija dejala 23-letna Konjičanka.

Ob prihodu Zidanškove veselje na brniškem letališču

Mama Lidija Zidanšek: Tukaj je začetek, ne cilj
"Tamara je srečna prišla na ta turnir, potem pa je to pot le nadaljevala. Na tej poti ni bilo odrekanj, ampak ena velika vera, zaupanje vanjo. Ne bom rekla, da je cilj tukaj, ampak začetek je tukaj," je povedala mama Tamare Zidanšek Lidija. Oče Božidar Zidanšek pa je dodal: "Prvič sem bil na turnirju. Tako kot je rekla žena, želimo, da je zadovoljna, da živi svoje sanje, in mi jo pri tem podpiramo."

Trener Marjan Čuk: Poleg talenta osnova za uspeh vztrajnost
Pariški uspeh potrjuje dobro delo Tamare Zidanšek in celotne ekipe, ocenjuje njen trener Marjan Čuk. "Poleg talenta je osnova vztrajnost, se pravi volja, pot, ki jo imaš, tudi odrekanje," je dejal Čuk.

Župan Primož Poklič: Pravi zgled za otroke
"Tamara, ki je skozi svojo kariero do uspehov prišla s trdim delom in vztrajnostjo, mislim, da bo odličen zgled tudi za otroke," pa je povedal podžupan Slovenskih Konjic Primož Poklič. V Slovenskih Konjicah poseben sprejem Zidanškovi pripravljajo v ponedeljek popoldne.

Pahor: Vaši uspehi so navdih za državljane v teh težkih časih.
Že v petek popoldne je Zidanškovo sprejel tudi predsednik Slovenije Borut Pahor. "Lepo je videti, da tudi v času razdvojenosti slovenske družbe športni uspehi še vedno zedinijo Slovence. Vaši uspehi, predvsem pa volja in odločnost, ki ju kažete na igrišču, so navdih za mnoge športnike in naše državljane v teh težkih časih," je dejal Pahor.

Nisem si predstavljala, da bom prišla tako daleč, a sem vedela, da igram dober tenis
Teniška igralka si je nato vzela čas za predstavnike medijev in znova podoživela sanjska tedna v Parizu. "Vedno sem trenirala za to, da bi nekoč doživela nekaj takega. Pred odhodom v Francijo si seveda nisem predstavljala, da bom prišla tako daleč, a hkrati sem se vseskozi zavedala, da igram dober tenis, da sem dobro fizično in mentalno pripravljena in da bodo slej ko prej prišli tudi večji uspehi," je dejala.

Tamara Zidanšek na domačih tleh: sprejem pri predsedniku Borutu Pahorju

Olimpijske igre v mehurčku je ne mikajo
Čeprav si je s polfinalom v Rolandu Garrosu zagotovila udeležbo na olimpijskih igrah v Tokiu, tam ne bo nastopila. "Že pred Parizom smo sprejeli odločitev, da ne potujem na Japonsko. Glede na to, da smo teniške igralke vseskozi na turnirjih v tako imenovanih mehurčkih, me prav nič ne mikajo olimpijske igre, kjer bi morala večino časa preživeti v hotelu oziroma na igrišču. Čar olimpijskih iger, druženje z drugimi športniki, se je žal v času korone povsem izgubil," je razložila Konjičanka.

"So se pa s tem uspehom precej spremenili moji načrti za prihajajoče turnirje. Najprej sem odpovedala turnir pred Wimbledonom v Nemčiji, tako da bom v London odšla brez priprav na travnati podlagi, naslednja stvar, ki me čaka, pa je odločitev o nastopu na ameriški turneji pred odprtim prvenstvom ZDA. Z uvrstitvijo med prvih 50 igralk na svetu so se mi namreč odprla vrata največjih turnirjev in mislim, da bom izkoristila to priložnost."

Tamara Zidanšek spisala pravljico za zgodovino

Zahvala trenerju Marjanu Čuku in psihologu Mateju Lunežniku
Na novinarskih konferencah v Parizu je večkrat poudarila, da takšnega dosežka ni mogoče doseči brez prave ekipe v ozadju in staršev, ki te podpirajo. To je večkrat ponovila in se vsem še enkrat zahvalila. "V prvi vrsti se moram zahvaliti trenerju Marjanu Čuku in Mateju Lunežniku, ki skrbi za mentalno pripravo. Ves čas sta me glasno spodbujala in dala neverjetno energijo. Mentalni pritiski na takem turnirju, ko si v soju svetovnih žarometov, so precej naporni. Premagovati in premikati mejnike iz dneva v dan ni enostavno, zato je vsaka pomoč zelo dobrodošla. Mi smo se držali svojega načela – če ni zabavno, se ni vredno truditi," je povedala Zidanškova.

Septembra bo nastopila na turnirju v Portorožu
Nova slovenska športna zvezdnica se bo letos predstavila tudi slovenskemu občinstvu na premiernem turnirju WTA v Portorožu sredi septembra. "Seveda bom nastopila pred domačo publiko. Se zelo veselim tega turnirja. Upam, da bom igrala tako med posameznicami kot v dvojicah. Z Andrejo Klepač sva se že pogovarjali o tem in glede na to, da sva se na turnirju v Miamiju dobro ujeli, mislim, da bi imeli tudi v Portorožu lepe možnosti," je sklenila Tamara Zidanšek.