Dominc Thiem se je tako kot lani prebil v finale turnirja v Madridu. Foto: Reuters
Dominc Thiem se je tako kot lani prebil v finale turnirja v Madridu. Foto: Reuters
Zverev v lovu na drugo turnirsko zmago v sedmih dneh

24-letni Thiem je dan po zmagi nad Rafaelom Nadalom dobil neugodnega tekmeca, s katerim je do zdaj izgubil vseh šest medsebojnih dvobojev, Južnoafričana Kevina Andersona, vendar ni imel večjih težav in je zmagal s 6:4 in 6:2. Že v prvi igri je Thiemu uspel odvzem servisa, kar je bil tudi edini brejk v prvem nizu. Ko je v drugem nizu Anderson tretjič izgubil igro na svoj servis in je Thiem povedel s 4:1, je bilo bolj kot ne vse odločeno.

Thiem se je v Madridu tako kot lani prebil do finala. Za ček, na katerem bo pisalo 1,190 milijona evrov, se bo pomeril z Alexandrom Zverevom, ki je v polfinalu v 58 minutah odpravil Kanadčana Denisa Shapovalova.

Petra Kvitova do lovorike po maratonu
V ženskem finalu je Petra Kvitova v treh nizih ugnala Kiki Bertens in postala prva, ki je trikrat zmagala v Madridu. Če je leta 2015 Kvitova v prvem krogu Wimbledona Bertensovo odpravila v 36 minutah, je tokrat potrebovala kar dve uri in 53 minut. V zadnjem nizu je bila ključna osma igra, ko je Kiki Bertens izgubila igro na svoj servis in je Kvitova povedla s 5:3, nato pa zadnjo igro dobila brez izgubljene točke.

Hercogova v glavnem žrebu Rima
Polona Hercog je v kvalifikacijah za turnir v Rimu (z nagradnim skladom 3,35 milijona dolarjev) preskočila vse tri ovire. V prvem krogu je premagala Federico di Sarra, v drugem krogu prvo nosilko kvalifikacij, Srbkinjo Aleksandro Krunić, na koncu pa še Rusinjo Natalijo Vihljancevo.


MEDNARODNI TURNIR ATP SERIJE 1000, MADRID
(7.190.930 evrov, pesek)

Finale, danes ob 18.30:
A. ZVEREV (NEM/2) - THIEM (AVT/5)
Polfinale:
THIEM (AVT/5) - ANDERSON (JAR/6)
6:4, 6:2
A. ZVEREV (NEM/2) - SHAPOVALOV (KAN)
6:4, 6:1


MEDNARODNI TURNIR WTA PREMIER, MADRID
(6.685.828 evrov, pesek)

Finale:
KVITOVA (ČEŠ/10) - BERTENS (NIZ)
7:6 (6), 4:6, 6:3

Zverev v lovu na drugo turnirsko zmago v sedmih dneh