Tim Gajser odlično nastopa na pesku. Foto: AMZS
Tim Gajser odlično nastopa na pesku. Foto: AMZS

Tim Gajser je imel na začetku kariere precej težav na pesku, v zadnjih dveh sezonah pa je dokazal, kako izjemno je napredoval na tej podlagi. Na slovitem belgijskem prizorišču je v prvi vožnji osvojil drugo mesto, v drugi vožnji pa je bil preprosto brez konkurence. Drugo mesto je osvojil Gautier Paulin, tretjega pa Jorge Prado.

Vloženo delo se je poplačalo
"Super je, presrečen sem. Tako veliko dela smo vložili na mivki, ogromno sem treniral na tej podlagi in zdaj se je to spet poplačalo. Izjemna hvala vsem v moji ekipi in vsem, ki me podpirajo," se je po zmagi smejalo Gajserju, ki ima pet dirk pred koncem pred konkurenco že 48 točk prednosti.

Sorodna novica Gajser: "Lommel je verjetno najtežja postaja v sezoni."

Dober štart
Prvo vožnjo za VN Flandrije je dobil Gautier Paulin, ki se je najhitreje izstrelil s štartnega mesta. Zdajšnji svetovni prvak Tim Gajser se je že po nekaj zavojih mojstrsko prebil na prvo mesto in si hitro nabral nekaj sekund prednosti.

Paulin slavil prvič po treh letih
Gajser je edino napako naredil po 25 minutah, ko je pri prehitevanju počasnejšega tekmeca za krog zamenjal linijo, pri čemer ga je izstrelilo iz motorja. Pri tem je izgubil približno deset sekund, Paulin se je vrnil v vodstvo in tako dobil vožnjo prvič po treh letih. Gajser pa je brez večjih težav zadržal drugo mesto. Tretje mesto je osvojil zmagovalec kvalifikacij Jorge Prado. Največja tekmeca Gajserja sta imela kar nekaj težav, Jeremy Seewer je bil osmi, serijski prvak Antonio Cairoli pa 13.

Sorodna novica Gajser v Španiji drugi, v SP-ju še povečal prednost

Enak začetek: 2. mesto → vodstvo
Druga vožnja se je s stališča Gajserja začela podobno, zaostal je le za enim tekmecem, tokrat je v prvi zavoj zapeljal Prado. Gajser je nadaljeval podobno, saj se je hitro izstrelil v vodstvo, to se je zgodilo v drugem krogu.

A drugačen razplet
Gajser tokrat ni napravil napake, saj je suvereno krmaril krog za krogom. Ob koncu vožnje se je napaka pripetila Pradu, ki je večji del vozil na drugem mestu, na koncu pa se je zadovoljil s četrtim mestom v vožnji. Pred njim sta končala Romain Febvre in Jeremy Seewer.

Gajser z bleščečo predstavo povišal vodstvo

Pancar osvojil štiri točke
V razredu MX2 je Jan Pancar z 21. mestom za las ostal brez točk, v drugi pa je bil uspešnejši in kot 17. dobil štiri točke. Zmagal je Francoz Tom Vialle, Pancar je bil 21. Vialle tudi vodi v SP-ju s 569 točkami, Pancar je 21. z 82.

Dve prizorišči in pet dirk
Sloviti Lommel je predzadnje prizorišče sezone, v sredo bo tam še dirka VN Limburga, naslednjo nedeljo pa VN Lommla. Sezona se bo končala v Trentinu, ko bodo med 1. in 8. novembrom na sporedu zadnje tri dirke.

Svetovno prvenstvo, 13/18

DirkačTočke
Tim Gajser488
Antonio Cairoli440
Jorge Prado429
Jeremy Seweer429
Romain Febve383